Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu! | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu!

 

Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu!

 Rapper Snelle zegt Ik STOP pesten nu!

Afgelopen donderdag gingen wij de winnende klassen van de winactie van de Schooltour met Snelle verrassen. Wij kunnen spreken van een groot succes! Het was een super leuke, gezellge en leerzame workshop voor alle leerlingen. Bedankt Lars Bos (Rapper Snelle) en Cloud 9 Mattijs en Sanne voor deze mooie samenwerking!

Winnaars:

  • Sint Antonius Kortenhoef
  • Baudartius college Zutphen
  • Amadeus Lyceum Vleuten

Dit zijn de 3 winnende klassen van de Scholentour met Rapper Snelle

Bij de groep 8 leerlingen op de Katholiek Basisschool Sint Antonius in Kortenhoef was het NOS Jeugdjournaal ook die dit mooie item (zie video) hebben vastgelegd.

Rapper Snelle ging vandaag langs scholen om met kinderen te praten over pesten. Hij weet namelijk hoe het is. Vroeger werd hij gepest om zijn lip. Met het liedje en zijn bezoek aan scholen wil hij duidelijk maken dat pesten niet normaal is. Ook hoopt hij dat kinderen beter over pesten durven praten. #Jeugdjournaal #Snelle #Pesten

Het gebaar wat Rapper Snelle maakt zie je in onderstaande video ism BNN/Vara Make Holland Great Again #StopOnlineHaat campagne gericht op het stoppen van onine haat #StopOnlineHaat #StopPestenNu

De winnaars!

 

Snelle gaat samenwerken met de stichting Stop Pesten Nu. Dat laat de rapper weten op Instagram. Hij zal op verschillende scholen langsgaan om daar het gesprek aan te gaan met jongeren.  

 

STOP PESTEN NU

In de Instagrampost vertelt de rapper dat hij in de aanloop naar de Week Tegen Pesten zijn handen ineen geslagen heeft met de stichting. Van 23 tot en met 27 september gaat Snelle langs op drie verschillende scholen om pesten te bespreken en zijn nieuwste track Reünie live te performen.  

LEES OOK:SNELLE DROPT 'REÜNIE' MET INDRUKWEKKENDE VIDEO OVER PESTVERLEDEN 

DE REÜNIE 

Snelle is zelf in het verleden gepest om zijn uiterlijk. In de track Reünie vertelt hij over de struggles waarmee hij te maken had: "Ik heb honderden ideeën en die moeten eruit. Ey lippie heb je haast? Ga je lekker jongen? Je wil toch rapper worden? Rap eens voor me."  

 

BIJZONDER

Patricia Bolwerk, van de stichting Stop Pesten Nu, geeft op de website aan dat ze het bijzonder vindt dat de track het zo goed doet onder jongeren:“Het is bijzonder dat Snelle een nummer heeft uitgebracht waarvan de boodschap zo goed is opgepakt door een jongere doelgroep, waar dat normaal gesproken erg lastig blijkt te zijn. Het werkt super inspirerend voor jongeren als Snelle inzicht geeft in hoe het voelt om gepest te worden door middel van zijn teksten in Reünie.” 

 

Bron FunX

Rapper Snelle schooltour ism Stichting Stop Pesten Nu

Snelle gaat langs voor een scholentour, meld je aan!

Ik ben overweldigd door het succes van ‘Reünie’ en hoe deze persoonlijke boodschap zo goed bij jullie binnen is gekomen. Ik heb in aanloop naar de ‘Week Tegen Pesten’ de handen ineen geslagen met ‘Stichting Stop Pesten Nu’ en zal langs gaan bij drie scholen om in gesprek te gaan met jullie over dit onderwerp.

Wil je dat ik langs kom op jouw school, in jouw klas? Meld je dan nu aan!

Snelle

Snelle gaat in de aanloop naar de 'Week Tegen Pesten', die loopt van 23 tot en met 27 september, een samenwerking aan met de stichting 'Stop Pesten Nu'. De populaire artiest en de stichting slaan de handen ineen naar aanleiding van het succes van Snelle's song 'Reünie', die al bijna twee weken het meest gestreamde liedje is in Nederland en op #2 staat in de Nederlandse Top 40.

Het autobiografische nummer gaat over hoe Snelle zijn pesters van vroeger op school wil laten zien dat hij nu boven hun gepest staat. Met het succes zag de artiest hoeveel mensen ervaringen hebben met pesten en hoe universeel de boodschap van zijn nummer is. Om deze reden start Snelle in samenwerking met stichting 'Stop Pesten Nu' vandaag een winactie, waarbij een aantal schoolklassen een bezoek van de rapper kunnen winnen. Tijdens dit bezoek zal hij met de klas in gesprek gaan over pesten en zal hij uiteraard 'Reünie' ten gehore brengen. Snelle hoopt met de actie dat pesten een bespreekbaar onderwerp wordt in de klas en dat er via die weg een verandering teweeg kan worden gebracht in gedrag.  ---- DEZE WINACTIE IS GESLOTEN ----
Klassen kunnen een bezoek van Snelle winnen en zich aan te melden. 

'"Het is bijzonder dat Snelle een nummer heeft uitgebracht waarvan de boodschap zo goed is opgepakt door een jongere doelgroep, waar dat normaal gesproken erg lastig blijkt te zijn. Het werkt super inspirerend voor jongeren als Snelle inzicht geeft in hoe het voelt om gepest te worden door middel van zijn teksten in 'Reünie'."

Patricia Bolwerk, stichting 'Stop Pesten Nu

Snelle
Het jaar 2019 kende voor Snelle een vliegende start. De Gouden EP 'Beetje Bij Beetje' mocht op steun van onder andere Enzo Knol, Boef en Barend van Deelen rekenen, is al meer dan 61 miljoen keer gestreamd op Spotify en staat al meer dan 30 weken in de Album Top 10. De Dubbel Platina single 'Scars' stond 10 weken lang in de Top 10 van de Nederlandse Charts en was in de Top 20 van de Spotify Global Viral Charts te vinden, de opvolger 'Plankgas' samen met Frenna heeft inmiddels een Platina Status. Op dit moment werkt Snelle hard aan zijn nieuwe album '24', dat dit najaar zal verschijnen. 

Stichting 'Stop Pesten Nu 
In 2010 startte Patricia Bolwerk de stichting 'Stop Pesten Nu' vanuit haar passie om mensen bewust te maken van de gevolgen van pesten. Samen met vrijwilligers maakt zij zich elke dag hard voor het feit dat pesten moet stoppen. De stichting richt zich op preventie en bewustwording en verzorgt daarnaast gastlessen, ouderavonden, studiedagen en geeft advies bij het aanpakken van pesten op het werk. 

 

Vele Bekende Nederlanders  zoals Armin van Buuren, Afrojack, Pieter Gabriël en onze Ambassadeurs hebben het oranje bandje tegen pesten en zeggen: Ik STOP pesten nu!

Pesten is nog steeds een groot maatschappelijk probleem, dit moet worden gestopt! Steeds vaker horen wij geluiden zoals: Als het Ministerie nu zou ..., als de school nu zou ..., als mijn baas nu ... als mijn collega's nu ... als de leraar nu beter zou ..., als de ouders nu ...., als de slachtoffers nu maar weerbaarder zouden worden maar ... en ga zo maar door.

Wat wij merken is dat wij dan druk zijn met verwachtingen van wat doet de ander (het Ministerie, Scholen, Werkgevers, Leidinggevenden, Ouders, Opvoeders, Slachtoffers, enz) en lijken te vergeten dat wij klein kunnen beginnen.

Pesten is te stoppen en dit begint klein, door onze eigen verantwoordelijkheid te nemen en te doen wat wij kunnen. Het verschil bij wat doe ik ....

Pesten is een groepsproces

Wij laten mensen zien wat hun rol binnen een groep is en welke actieve of passieve bijdrage zij leveren aan pestgedrag. Wie zijn gedrag herkent, kan dit ook veranderen.

Voordat u pesten aan kunt pakken, is het eerst belangrijk om pesten te herkennen. Het verschil te weten tussen plagen en pesten. Wat is nou dat 'grijze gebied' of hebben wij alleen maar een plaagcultuur? Is dit zo? Is het voor iedereen plagen? Na onze voorlichtingen heeft u deze inzichten en kunnen wij u helpen om het pesten aan te pakken oa door bedrijfs-/school adviezen op maat, individuele coaching, groepscoaching en meer. Bij ons aanbod kunt u hier meer informatie over vinden. Al onze diensten worden op maat gemaakt voor uw organisatie.

Onze visie campagne 'Ik STOP pesten nu!' (bandje tegen pesten):

Pesten is te stoppen en het begint bij jou! Wij geloven erin dat pesten is te stoppen door het klein te maken en op individueel niveau een keuze te maken en te zeggen: Ik STOP pesten nu! Alle veranderingen beginnen klein en beginnen bij onszelf. Door middel van het dragen van het bandje laat je anderen zien dat jij gekozen hebt en vindt dat pesten moet stoppen. Inspireer hier je omgeving weer mee zodat zij ook vanuit de eigen Ik gaan zeggen, Stop Pesten Nu en 'Samen maken wij het verschil tegen Pesten'.

Onze misie campagne 'Ik STOP pesten nu!' (bandje tegen pesten):

Door middel van allerlei activiteiten en campagnes willen wij iedere inwoner in Nederland bewust maken dat pesten moet stoppen en dat zij het verschil kunnen maken, gewoon vanuit de eigen Ik.

Jij hebt de keuze om te stoppen met pesten.

Jij hebt de keuze niet mee te lopen.

Jij hebt de keuze door er iets van te zeggen als je het ziet gebeuren.

Jij hebt de keuze om iemand te helpen die gepest wordt.

Jij hebt de keuze om in te grijpen als je ziet dat het gaat om een situatie om meerdere personen/kinderen tegen één zijn.

Jij hebt de keuze als je iemand in de pauzes altijd alleen ziet zitten door erbij te gaan zitten, met hem of haar te gaan praten of in gesprek te gaan.

Jij hebt de keuze om andere kinderen/personen te laten zien dat het echt niet cool is om te pesten.

Jij hebt de keuze door niet langer weg te kijken als je ziet dat er gepest wordt.

Jij hebt de keuze te melden dat iemand in jouw team/klas gepest wordt en hulp voor die persoon te zoeken.

Kortom ...

Jij hebt de keuze

Als jij zegt: Ik STOP pesten nu! dan betekent dit niet dat je er altijd tussen moet springen. Het is altijd van belang dat je eerst kijkt of het veilig is om te reageren. Is het niet veilig, probeer dan hulp te zoeken of halen (ouders, opvoeders, vrienden, collega's) of houdt het slachtoffer in de gaten en vang hem/haar op zodra je kunt. Een kleine glimlach, een helpende hand betekent zoveel voor een slachtoffer, je voelt je dan niet helemaal alleen meer staan. Ookal is het probleem dan nog niet direct opgelost, het is dan in ieder geval een klein begin. Een begin naar een oplossing waar pesten wordt gestopt. Jij kan het verschil maken. Dus kom in actie en zeg tegen jezelf: Ik STOP pesten nu! 

Ik twijfel soms is het pesten ja of nee? 
Het antwoord is simpel ... voelt het goed wat je ziet? Of niet?

Ik twijfel ja/nee ...
Je twijfelt doordat je van binnen een onprettig gevoel krijgt, je ziet dingen waarvan je denkt dit vind ik niet leuk of dit ziet er niet fijn uit. Daar komt onze twijfel vandaan, wij vragen ons op dat moment af klopt het wat er gebeurd. Eigenlijk alleen al het feit dat wij hierover twijfelen zegt ons dan dat wij iets signaleren wat wij niet fijn vinden en als je iets niet fijn vindt dan is het antwoord: ja dit is pesten

Want als iedereen het nu leuk zou vinden en iedereen geniet, en om de beurt maken jullie grappen over elkaar dan voelt de sfeer en alles goed en voelt alles fijn en dan is het plagen.

Als ik het grappig bedoel, is dit dan pesten?
De ontvanger bepaalt of het plagen of pesten is. Dus ook al zou ik iets nog zo grappig hebben bedoeld als diegene waar ik dit tegen zeg dit niet leuk vindt dan heb ik hem of haar gepest.

Peter Aerts, Sander Boschker, Edwin Evers, Angela Groothuizen, Bennie Jolink, Minister Frans Timmermans en nog vele andere bekende Nederlanders vinden ook dat pesten moet stoppen en zeggen: Ik STOP pesten nu! 

Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen? Kom in actie en zeg: Ik STOP pesten nu! Wat doe jij? 

Kom ook in actie! Laat zien dat jij ook tegen pesten bent!

Stuur campagne/actie/foto naar ons op (posters, gedicht, foto's, youtube, tekening, verhaal en nog veel meer) en misschien nemen wij jou actieproduct in onze Landelijke Campagne op. 

De Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen.