Stichting Stop Pesten Nu | Stop Pesten NU

084-8340086

Stichting Stop Pesten Nu

 

BLØF zegt: Ik STOP pesten nu!

Pesten is een groepsproces. Wij laten mensen zien wat hun rol binnen een groep is en welke actieve of passieve bijdrage zij leveren aan pestgedrag. Wie zijn gedrag herkent, kan dit ook veranderen. Voordat je pesten aan kunt pakken, is het eerst belangrijk om pesten te herkennen. Pestgedrag stoppen, begint bij jezelf. Daarom gaan wij uit van de eigen verantwoordelijkheid: wat doe jij om pesten te stoppen? Wat doe ik? Maak het verschil! Wij geloven dat pesten flink kan afnemen door iedereen bewust te maken van zijn eigen gedrag. Stichting Stop Pesten Nu is een kennis- en informatiecentrum met alle informatie over pesten en online pesten (cyberpesten).

Feiten

* Zelfs 40 jaar later zijn de sociale, fysieke en mentale gevolgen die pesterijen op kinderen kunnen hebben, nog merkbaar. Dit blijkt uit onderzoek.

* Twee tot drie leerlingen per klas worden dagelijks gepest, 1:10 CBS

* Half miljoen werknemers jaarlijks slachtoffer van pesterijen op de werkvloer 1:8 TNO

* Ruim 400 duizend personen worden online gepest 1:5 CBS

* In het bejaardentehuis: 20 procent van de bewoners in een bejaardentehuis wordt gepest 1:5 

Foto: BLØF zegt: Ik STOP pesten nu!

Foto: Angela Groothuizen zegt: Ik STOP pesten nu!

Pesten & Online pesten ...

Zie Tips om pesten te stoppen: Wat kan jij doen?! Voor slachtoffers, pesters, omstanders en meelopers.

Neem een kijkje in ons Downloadcentrum: voor wetenschappelijke onderzoeken, beleid, posters, handleidingen, lesmaterialen, werkbladen, infographics en meer. 

Wil jij ook een keer jouw ervaringen delen over pesten of online pesten? Kijk dan eens bij Kandidaten gezocht: voor radio, tv, kranten en magazine.

Pesten en cyberpesten: Feiten en cijfers

Opleiding & Training Pesten en/of Cyberpesten 

Wij hebben diensten voor al deze doelgroepenWorkshops, Gastspreker, StudiedagenKlassenobservaties. Na alle voorlichtingen van Stop Pesten Nu Opleiding & Training  weet je: Het verschil tussen plagen en pesten, Wie pest en waar, Waarom wordt er gepest, Rollen bij het pesten, Gevolgen van pesten voor de pester en het slachtoffer, Tips wat kan je doen. Alles wordt op maat gemaakt, niks is te gek. Wij werken met diverse werkvormen o.a.: presentaties, stellingenspel, casussen, rollenspellen, discussies en meer. Per aanvraag bekijken wij wat het beste bij jouw vraag past.

Foto: Angela Groothuizen zegt: Ik STOP pesten nu!

 

Ik wil julllie graag steunen en/of helpen, kan dit?  Ja natuurlijk, wat ontzettend leuk dat jij dit wil gaan doen!
zie
 doneren of sponsoring 
 
Foto: Bennie Jolink zegt: Ik STOP pesten nu!

Informatie voor Ouders, Kinderen, Jongeren, Onderwijs, Werkgevers enz

Foto: Bennie Jolink zegt: Ik STOP pesten nu!

   

  Foto: Edwin Evers zegt: Ik STOP pesten nu!

  Stichting Stop Pesten Nu zet zich in om pesten te stoppen. Hierbij richten wij ons vooral op bewustwording en preventie.Stop Pesten Nu wordt al ruim 9 jaar volledig gerund door vrijwilligers. Wij zijn volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Onze doorlooptijden zijn wellicht langer dan u wellicht hoopt maar u kunt wel rekenen op een team die vanuit een diepe passie een wezenlijke bijdrage aan de Wereld wil leveren om pesten te stoppen. 

  Wij hebben de afgelopen jaren veel bereikt

  Er is veel voorlichting gegeven en bewustwording gekweekt en wij zijn hier bijzonder trots op. Wij hebben de afgelopen jaren veel samen gewerkt met productiehuizen, redacties en meer over items over pesten en online pesten. Vaak was dit achter de schermen maar ook met regelmaat waren aan de voorkant te zien in de diverse Landelijke Media o.a. NOS Jeugdjournaal, Klokhuis, RTL Nieuws, Shownieuws, RTL Z, Stentor, RTV Oost, Koffietijd, 5 uur live, Pauw, RTL Late Night en meer. Wil jij jouw ervaringen over pesten of online pesten ook een keer delen met de Landelijke Media, zie hier oproepen in het overzicht. De droom, de passie en de drive om pesten en online pesten te stoppen blijven onverminderd doorgaan 'het kloppend hart' van Stichting Stop Pesten Nu, Patricia Bolwerk (oprichter) heeft dagelijks inspiratie en ideeën om op een duurzame manier te zorgen dat het pesten in Nederland stopt en werkt hier achter de schermen hard samen met alle vrijwilligers aan de droom: Stop Pesten Nu in Nederland! Help jij ons mee?  Jij kunt ons ook steunen door de 'Ik STOP pesten nu!' armbandjes te bestellen en te laten zien dat jij ook zegt: Ik STOP pesten nu! net als vele BN'ers en onze Ambassadeurs.

  Foto: Edwin Evers zegt: Ik STOP pesten nu!

  Koninklijke Bibliotheek (KB) neemt StopPestenNu.nl op als digitaal erfgoed bij UNESCO

  De website van Stichting Stop Pesten Nu is opgenomen als digitaal erfgoed door Unesco (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) beheer door KB (Koninklijke Bibliotheek)

  Door de Koninklijke Bibliotheek (KB) is onze website opgenomen als Digitaal Wereld Erfgoed bij UNESCO (Charter on the Preservation of the Digital Heritage) en is onze website sitevinternationaal erkend.

  Workshop Stop Pesten Nu  op het Werk 

  "Ik schrik hier heel erg van, ik dacht het valt bij ons nog wel mee met het pesten. Ik dacht dat wij een plaagcultuur hadden". Reactie Rob (Directeur Caterpilar)" 

  Wil je met iemand bellen, chatten of mailen?

  Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om iedereen individueel hulp te bieden aangezien wij een klein team met vrijwilligers
  zijn. Wij vinden het uiteraard wel heel belangrijk dat jullie er met iemand over kunnen praten en om deze reden houden wij bij,
  bij welke partijen je terecht kunt met jouw vragen. Je kunt ons uiteraard altijd bellen of mailen voor informatie om pesten en online pesten aan te
  pakken door middel van oa: workshops, trainingen, gastlessen, ouderavonden, trainingen enz. Al onze trainingen en voorlichtingen worden verzorgd door ons opleidingsinstituut Stop Pesten Nu Opleiding & Training. Bij BOLWERKen Training & Coaching zijn beperkte mogelijkheden voor individuele coaching en/of training (ook op scholen en op de werkplek), voor meer informatie www.bolwerken.com.

   

  Bellen, chatten of mailen over online pesten?

   

  Bellen, chatten of mailen over pesten?