Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met de deskundige vrijwilligers van 113 preventie over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. Verder vragen we geen informatie van je. Wil je nu met iemand praten? Klik dan op de rode button 'chatten' rechts bovenin je scherm op deze website of bel 0900-0113.

Wat je kunt verwachten als je een chat opstart

 

Bel direct

Je kunt dag en nacht bellen op 0900-0113. Je gesprek is anoniem en vertrouwelijk. De telefoon kan op sommige momenten druk bezet zijn, om deze reden proberen we per gesprek een maximum van een half uur aan te houden. Je betaalt alleen je normale belkosten. 

Chat direct

Typ je liever dan dat je belt? Of past chatten gewoon beter bij je? Neem dan contact met ons op via de chat door op de rode button rechts bovenin je scherm te klikken. Meld je anoniem aan en chat vertrouwelijk met een hulpverlener. De chat is 24/7 bereikbaar. Op drukke momenten kan het zijn dat je even moet wachten voordat wij met je in gesprek kunnen gaan.

Bereikbaarheid ‘s nachts

Een gesprek met  een van onze medewerkers zal er ’s nachts doorgaans wat anders uit zien dan overdag. ’s Nachts streven we ernaar de gesprekken kort te houden. De reden hiervoor is dat de nacht niet het ideale moment is om dingen uitgebreid te bespreken. ’s Nachts zal de focus van het gesprek vooral liggen op manieren om de nacht goed door te komen.

Maak je je zorgen om iemand? 

Heb je iemand in je omgeving waar je je zorgen om maakt en wil je daar met ons over praten? Aarzel niet en neem contact met ons op. Lees hier wat 113 voor je kan doen.