3FM Special: waarom we sinds corona meer pesten op de werkvloer | Stop Pesten NU

084-8340086

3FM Special: waarom we sinds corona meer pesten op de werkvloer

Nu we meer thuis zijn gaan werken zou je misschien verwachten dat er minder gepest wordt op de werkvloer, maar het tegendeel is waar. Uit onderzoek van CNV blijkt dat een kwart van alle werkenden (lees: 2,3 miljoen werkenden!) wel eens last heeft gehad van pestgedrag. Bijna één op de vijf zegt dat de werksfeer sinds de crisis is verslechterd. Hoe kan dit? Human en de EO zoeken het in de volgende 3FM Special uit!

Pesten zien we vaak als iets kinderlijks, maar zeker ook volwassenen kunnen gemeen zijn. Elkaar buitensluiten, roddelen of vervelende opmerkingen maken, het gebeurt allemaal op de werkvloer. Online werkomgevingen als Teams en Zoom zorgen niet voor een afname van het aantal pesterijen. Pesters lijken er zelfs gebruik van te maken. Waarom doet een volwassene dit eigenlijk? We weten toch allemaal dat dit niet zo hoort? Joram Kaat probeert aanstaande zondagavond tussen 22:00 en 00:00 uur antwoord te krijgen op deze vragen.

ONDERZOEK NAAR WERKSFEER

Jan-Pieter Daems zit in het bestuur van CNV Vakcentrale en houdt zich bezig met veilig & gezond werken. Hij vertelt meer over het onderzoek van CNV naar de werksfeer tijdens de coronacrisis en de uitkomsten hiervan.

WAAROM PESTEN VOLWASSENEN?

Patricia Bolwerk van stichting Stop Pesten Nu vertelt tijdens de uitzending waarom volwassenen pesten op het werk, wat de gevolgen hiervan zijn en hoe je als omstander kan ingrijpen. 

EEN NUMMER OVER PESTEN

Ook 3FM Talent Someone besteedt aandacht aan het onderwerp en schrijft tijdens de uitzending een nummer over pesten op de werkvloer.

Luister zondagavond 27 september tussen 22:00 en 00:00 uur naar de 3FM Special over (online) pesten op de werkvloer

Bron 3FM 

Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen