6 voormalige ‘X-Factor’-deelnemers klagen Simon Cowell’s aan voor pesten, mishandeling en verwaarlozing’ | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

6 voormalige ‘X-Factor’-deelnemers klagen Simon Cowell’s aan voor pesten, mishandeling en verwaarlozing’

Verschillende voormalige deelnemers van ‘X-Factor’ zijn naar verluidt van plan om het bedrijf van platenbaas Simon Cowell, SyCo, aan te klagen voor £ 1.000.000 (~ $ 1.174.949). De rechtszaak van een miljoen dollar tegen het label beweert “pesten, mishandeling en verwaarlozing”. De vijf solo-acts en één groep die bij de rechtszaak betrokken zijn, beweren dat ze voldoende bewijs hebben om hun beschuldigingen te staven, waaronder e-mails, opnames en psychologische beoordelingen. De voormalige deelnemers aan de muziekwedstrijd hebben advocaten benaderd om de zaak te bespreken en vooruit te helpen. Volgens SyCo wijst geen van de beschuldigingen erop dat Simon op enigerlei wijze op de hoogte was van of zelfs maar betrokken was bij de door klagers beweerde feiten. Volgens de Sunday Mirror beschreef een van de zangers achter de rechtszaak hun tijd in de show als “een gruwelijke ervaring”. “We hebben er al jaren last van. Het is verschrikkelijk. Ikzelf en vijf voormalige acts hebben afgesproken om de handen ineen te slaan en de gerechtigheid te krijgen die we verdienen”, aldus de zanger. De gemeenschappelijke grieven die door de zes eerdere handelingen werden gedeeld, zorgden ervoor dat ze samenkwamen.

Door Cowell verantwoordelijk te houden, zijn ze van mening dat de acties en het gedrag van de 62-jarige platenbaas hen onherstelbaar verlies hebben bezorgd. Een van hen zei: “Simon moet verantwoordelijkheid nemen. We hebben veel geld verloren door periodes van ons leven waarin we geen geld verdienden om met trauma om te gaan dat nog steeds in de show zit ingebakken.” Om het geclaimde bedrag te rechtvaardigen, onthulden ze dat dit het blote bedrag was dat ze hadden uitgegeven om medische kosten en behandeling te dekken. De voormalige deelnemers beweerden dat ze jarenlang het trauma van het werken met Simon Cowell hadden moeten verwerken.

In een gesprek met The Mirror zei een vertegenwoordiger van ‘X Factor’: “Het welzijn van de deelnemers is onze eerste prioriteit en we hebben robuuste maatregelen en welzijnsteams om ervoor te zorgen dat ondersteuning altijd beschikbaar is. We zijn niet op de hoogte van juridische claims die worden ingediend tegen The X Factor en ondanks dat we al een aantal jaren niet in de lucht zijn, blijven we openstaan ​​om zorgen te bespreken met iedereen die ervoor kiest om dit te doen.”

Tot nu toe is er geen bericht van Cowell over de beschuldigingen. Hij heeft naast deze rechtszaak ook veel meer problemen op zijn bordje. Met name een aanstaande televisie-exposé over de beroemde ‘X Factor’ zal worden uitgezonden met naar verluidt sensationele beschuldigingen en verdere claims van uitbuiting en intimidatie van deelnemers over de lange geschiedenis van de show.

Verschillende voormalige deelnemers, sterren en medewerkers van de show zullen naar voren komen om te onthullen wat er gebeurde toen de camera stopte met rollen. Dit komt ook nadat een voormalige finalist, Katie Waissel, beweerde dat ze seksueel was misbruikt door een lid van de show. Een andere deelnemer, Fleur East, die deel uitmaakte van de show in 2014, zei dat Cowell haar buiten liet drogen terwijl hij [her] op een plank” na de release van een album.

 

Bron

Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco