Acteur Serge-Henri Valcke opent Alkmaarse kaasmarkt en zeggen 'Stop Pesten Nu' | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Acteur Serge-Henri Valcke opent Alkmaarse kaasmarkt en zeggen 'Stop Pesten Nu'

Tijdens de Week tegen het Pesten, op vrijdag 22 september om 10.00 uur, luidt Serge-Henri Valcke, ambassadeur van Stichting Stop Pesten Nu!, in gezelschap van leerlingen van OSG Willem Blaeu, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van wethouder Elly Konijn-Vermaas (D66).

De Week Tegen Pesten
Jaarlijks is er de ‘Week tegen het Pesten’ waarin dit jaar Online Pesten centraal staat. De week duurt van 18 tot en met 22 september 2017. In deze week is er op alle scholen extra aandacht voor het onderwerp ‘pesten’. En krijgen leraren tips en tools voor het voorkomen en aanpakken van online pesten. Daarbij zoeken zij de samenwerking met ouders, het team en hun leerlingen. Vanuit de rijksoverheid is het primair en voorgezet onderwijs verplicht om een veiligheidsplan te hebben. Het anti-pestprotocol is daar onderdeel van. 

Stop Pesten Nu!
Serge-Henri Valcke is ambassadeur van de Stichting Stop Pesten Nu! hij onderschrijft zijn ambassadeurschap omdat hij de gevolgen van pesten in zijn nabijheid heeft meegemaakt. Hij werd er stil en strijdlustig van. “Pesten heeft verstrekkende gevolgen, niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor de nabije omgeving. De aanleiding tot pesten heeft nooit een gegronde reden. Pesters hebben geen benul wat zij klasgenootjes aandoen, pesten is voor losers!” Aldus Serge-Henri Valcke. Valcke is een bekend acteur en het publiek kent hem onder andere van Flodder, In de Vlaamsche Pot en Baantjer. Hij won de Televisierring, een Oscar en een Golden Globe.

OSG Willem Blaeu
De OSG Willem Blaeu geeft op een actieve en positieve manier het antipest beleid vorm. De school geeft een Rots & Water training in klas 1, en voor klas 3 staat binnenkort het project ‘Uit je schaduw’ in het lesprogramma. De tweedejaars leerlingen krijgen een programma dat te maken heeft met improvisatietheater op het gebied van sociale emotionele ontwikkeling. Door de trainingen en het programma tijdens de themaweek, is er op de school aandacht voor omgangsvormen. Ook heeft de school een anti-pestcoöordinator en een anti-pestprotocol, zodat het voor iedereen prettig is op school.

34 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertigduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, op vrijdagochtend (met uitzondering van vrijdag 8 september) van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast werden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur, avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Ambassadeur Serge-Henri Valcke en Directeur Patricia Bolwerk worden als kazen vervoerd op de Kaasmarkt in Alkmaar, Stichting Stop Pesten Nu

Bron

 

 
 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco