Boek Stop hou op! Woezel en Pip + lesbrief tegen pesten - Stop Pesten Nu

Boek Stop hou op! Woezel en Pip + lesbrief tegen pesten

Stop hou op! Woezel & Pip

Wat doe je als je kindje gepest wordt of misschien zelf pest? Hoe pak je een moeilijk en gevoelig onderwerp als dit aan, zonder dat je het vertrouwen van je kindje schaadt? Ons nieuwste boek, dat we samen met Stichting Stop Pesten Nu! schreven, probeert hierbij te helpen.

Het prentenboek, dat het onderwerp ‘pesten’ op een toegankelijke manier bespreekbaar maakt, is speciaal bedoelt voor verzorgers in de breedste zin van het woord. Het biedt (groot)ouders, leerkrachten, coaches en andere volwassenen handvaten om dit moeilijke onderwerp op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier te benaderen. De vriendjes uit de Tovertuin komen hiertoe in een realistische pestsituatie terecht dat binnen de veilige kaders van hun eigen, magische Tovertuin ook weer opgelost wordt. Want zeg nou zelf, je inleven in Charlie is niet zo moeilijk!

Woezel en Pip spelen met hun vriendjes in de Tovertuin

Dan valt Charlie in een modderplas. Buurpoes maakt grapjes over hem en Woezel lacht hem uit. En Pip? Die staat erbij en kijkt ernaar. Verdrietig loopt Charlie weg.

Tante Perenboom legt de vriendjes uit waarom Charlie zich zo rot voelt.
Woezel, Pip en Buurpoes schrikken ervan. Dat was niet de bedoeling!
Ze zeggen sorry en al gauw zijn ze allemaal weer vriendjes.

Bij het prentenboek https://www.woezelenpip.nl/grote-mensen/producten/ is een speciale lesbrief gemaakt. Met deze lesideeën kan de juf of meester met de leerlingen over pesten in gesprek gaan download de lesbrief hier.

In het boek is een informatieve flyer toegevoegd waarin allerlei manieren worden benoemd om pestsituaties bespreekbaar te maken en op te lossen.

‘Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking en dit unieke boek. Het biedt op een kindvriendelijke manier een helpende hand voor een onderwerp dat vaak lastig bespreekbaar blijkt.’
 – Stichting Stop Pesten Nu!

 

 

 

 

Het prentenboek, dat het onderwerp ‘pesten’ op een toegankelijke manier bespreekbaar maakt, is speciaal bedoeld voor verzorgers in de breedste zin van het woord. Het biedt (groot)ouders, leerkrachten, coaches en andere volwassenen handvatten om dit moeilijke onderwerp op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier te bespreken. De vriendjes uit de Tovertuin komen in een realistische pestsituatie terecht die binnen de veilige kaders van hun eigen, vertrouwde Tovertuin ook weer opgelost wordt. Want zeg nou zelf, je inleven in Charlie is niet zo moeilijk! 

Woezel & Pip – Stop, hou op!

Woezel en Pip spelen met hun vriendjes in de Tovertuin. Dan valt Charlie in een modderplas. Buurpoes maakt grapjes over hem en Woezel lacht hem uit. En Pip? Die staat erbij en kijkt ernaar. Verdrietig loopt Charlie weg. Tante Perenboom legt de vriendjes uit waarom Charlie zich zo rot voelt. Woezel, Pip en Buurpoes schrikken ervan. Dat was niet de bedoeling! Ze zeggen sorry en al gauw zijn ze allemaal weer vriendjes

Bekijk het boek hier.

Lesbrief – Stop, hou op! Bij het prentenboek is een speciale lesbrief gemaakt. Met deze lesideeën kan de juf of meester met de leerlingen over pesten in gesprek gaan. Download de lesbrief hier. In het boek is een informatieve flyer toegevoegd waarin allerlei manieren worden benoemd om pestsituaties bespreekbaar te maken en op te lossen

Stop hou op! Woezel & Pip en Stichting Stop Pesten Nu samenwerking om met jonge kinderen pesten bespreekbaar te maken

 

 

Doelgroep: 
Kinderen en jongeren
Professionals
Ouders

Kenniscentrum Pesten per doelgroep

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar:

Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen