Bridget Maasland vertelt over pestverleden: ‘Dat ging best ver’ | Stop Pesten NU

084-8340086

Bridget Maasland vertelt over pestverleden: ‘Dat ging best ver’

Bridget Maasland heeft niet alleen maar goede herinneringen aan haar periode op de basisschool. In de podcast Op Weg Naar Succes vertelt ze dat ze vroeger werd gepest. Bridget vertelt onder meer dat ze vroeger vaak verhuisde. Haar ouders hebben bijna twintig keer de verhuisdozen in- en uitgepakt, waardoor Bridget op verschillende scholen heeft gezeten. Op één school ging het mis. Daar lag de presentatrice niet lekker in de groep.

“Ik denk dat het meer een bepaalde jaloezie was. Dat kids me niet zo goed konden plaatsen. Dat vinden vooral kinderen heel erg moeilijk”, legt Bridget uit. Ze ging er niet altijd even goed mee om. Zo vertelt ze dat ze zich van de trap liet vallen, in de hoop iets te breken zodat ze niet naar school hoefde. “Dat ging best wel ver.”

Opkomen voor de zwakkeren

Het stak Bridget dat zij juist gepest werd, mede omdat ze juist opkwam voor de zwakkeren in haar klas. Toch werd ze zelf ook het doelwit. “Dat ik op een gegeven moment zelf werd gepest, was best wel een rare contradictie. Ik wist niet zo goed hoe ik daarmee om moest gaan.”

Toen Bridget nogmaals verhuisde met haar ouders kwam er een einde aan de pesterijen. Op de middelbare school ging het beter: de presentatrice sloot vriendschappen met verschillende mensen – van kraker tot kakker – en had daardoor ‘overal’ vrienden.

Bekijk de podcast hieronder.

 

 

Bron Vriendin

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen