De Vlaamse week tegen pesten: 5 tot 12 februari | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

De Vlaamse week tegen pesten: 5 tot 12 februari 2021

Stop het pestvirus. Maak van je school een pestvrije omgeving. Tijdens de Vlaams week tegen pesten is Ketnet weer van de partij met STIP IT en jongerenplatform WAT WAT met een challenge van 7 dagen.​ Thema: Pesten, dat kan niet!

1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Ook tijdens de 16e Vlaamse Week tegen Pesten (van 5 tot 12 februari) maken we graag samen een vuist tegen pesten.

Vzw Tumult reikt de jaarlijkse prijs 'Pesten, dat kan niet' uit (hoofdprijs € 2500).

Het jongerenplatform WAT WAT maakte samen met Chrostin de WAT WAT detox challenge. Check ook de Quaranteam groepsactiviteiten voor groepsverbinding op afstand tijdens coronamaatregelen.

Ketnet lanceert een nieuwe STIP IT videoclip met Nora en Sarah. Samen met Ketnet roepen we alle kinderen en leerkrachten van de basisschool op om vier stippen op de hand te zetten en om samen met je klas en school aan verbondenheid te werken. Je kan tijdens de week tegen pesten bijvoorbeeld gebruik maken van de dagelijkse actiefiches. Meer info over STIP IT vind je vanaf 17 januari op Ketnet

Niet alleen tijdens deze week maar het ganse schooljaar lang kunnen we een vuist maken tegen pesten. In de M&M Toolkit Burgerschap vind je veel concrete tips onder de rubrieken 'Empathie en zorg voor elkaar' (pagina 11), 'Conflicthantering' (pagina 14) en 'Participatie, democratie en samenwerken' (pagina 18).

 

Bron 

 

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco