Docente doodgepest door collega's | Stop Pesten NU

084-8340086

Docente doodgepest door collega's

Vrouw schrijft afscheidsbrief en maakt einde aan haar leven ... School ontkent pesterijen, expert noemt praktijken 'gruwelijk'.

De Limburger schrijft op de voorpagina een schokkend verhaal over de 51-jarige docente Caroline Dijkman die zichzelf eerder deze maand van het leven beroofde. In een afscheidsbrief, gericht aan de krant, vertelt ze hoe haar collega's haar tot wanhoop dreven.

De verantwoordelijke schoolbestuurder van het Sint Maartenscollege in Maastricht zegt dat de zaak in 2012, het jaar waarin de docente zich ziek meldde als gevolg van de pesterijen, te hebben onderzocht maar dat er geen bewijzen voor haar beschuldigingen te vinden waren. Er werd mediation aangeboden om haar weer aan het werk te krijgen maar die weigerde ze. Volgens haar echtgenoot betrof die mediation de slechte werksfeer, niet de pesterijen.

Een door Dijkman ingeschakelde deskundige, Bob van der Meer, onderzocht de zaak en kwam twee weken voor haar dood tot de conclusie dat ze gruwelijk is gepest. Het gebeurde vooral tijdens vergaderingen. Die werden bijvoorbeeld zo gepland dat zij er niet bij aanwezig kon zijn. Vervolgens kreeg ze dan het verwijt dat ze er niet was. Andere afwezige collega's viel die behandeling niet ten deel. De stichting Stop Pesten Nu herkent de verhalen als duidelijke pestmethode.

De echtgenoot van Dijkman zegt dat zijn vrouw veranderde van een vrolijke vrouw in iemand die 'op het ravijn afging'. Hij vond de brief met het verzoek deze aan de krant door te sturen. "Door hier aandacht voor te vragen heeft haar dood misschien toch nog iets positiefs teweeggebracht," zegt hij tegen de krant.

Minister Asscher heeft eerder dit jaar een campagne gestart tegen pesten op het werk, een zwaar onderschat fenomeen dat veel slachtoffers maakt en bijna een miljard aan ziekteverzuim kost.

Bron

 
 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen