Drie leerlingen van Sint-Claracollege In Arendonk geschorst nadat ze medeleerlinge zwaar schoppen en slaan | Stop Pesten NU

084-8340086

Drie leerlingen van Sint-Claracollege In Arendonk geschorst nadat ze medeleerlinge zwaar schoppen en slaan

Drie leerlingen van het Sint-Claracollege in Arendonk, die een andere leerlinge zwaar geschopt en geslagen hebben, worden minstens tot eind dit schooljaar geschorst. De schooldirectie reageert geschokt op de beelden van het incident die intussen circuleren op sociale mediakanalen. Het gerecht is met een onderzoek gestart. 

 
"Geen enkele school is pestvrij, maar dergelijk fysiek geweld is heel ernstig en heeft ons zwaar geraakt", vertelt directeur Griet Wens van het Sint-Claracollege aan Radio 2. "Dit hebben we in al die jaren nog nooit meegemaakt." Op beelden van het incident is te zien hoe de drie meisjes een andere leerlinge in groep en herhaaldelijk schoppen en slaan. "De aanleiding was een akkefietje dat 's morgens al was ontstaan, maar waarvan er bij ons geen melding was gemaakt. Dat is in de namiddag totaal geëscaleerd."
 
De school heeft het slachtoffer naar eigen zeggen meteen na het incident opgevangen en ook haar ouders werden uitgenodigd op school. "Ook de drie daders zijn apart genomen en ook hun ouders zijn uitgenodigd voor een gesprek. Ze zijn alle drie geschorst tot het einde van het schooljaar om opnieuw een veilig schoolklimaat te kunnen creëren. We bekijken ook nog of ze volgend schooljaar al dan niet mogen terugkeren."

We gaan nog beslissen of de drie daders volgend schooljaar al dan niet mogen terugkeren naar onze school

Griet Wens, directeur Sint-Claracollege in Arendonk

Het slachtoffer heeft intussen een klacht neergelegd bij de politie. Het parket laat weten dat het met een onderzoek is gestart. "Dit raakt ons zo erg in onze ziel en de gemeenschap van onze school dat we vinden dat de drie leerlingen iets moeten terugdoen voor onze school. Daarom zullen ze volgende week tijdens de deliberatiedagen klusjes moeten doen op school. Uiteraard verwachten we ook uitgebreide excuses naar het slachtoffer toe", aldus nog de directrice.

 

Bron VRT.be

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco