Frankrijk krijgt eerste homoseksuele premier | Stop Pesten NU

084-8340086

Frankrijk krijgt eerste homoseksuele premier

Gabriel Attal wordt de nieuwe premier van Frankrijk. Daarmee is hij de jongste, maar ook de eerste openlijk homoseksuele leider van het Franse kabinet ooit. De 34-jarige politicus is op dit moment nog minister van Onderwijs, maar vanwege een herschikking van het kabinet door president Emmanuel Macron schuift de welbespraakte Attal door naar het een-na-hoogste politieke ambt. De ster van Attal was rijzende tijdens de coronapandemie, waar hij indruk maakte als woordvoerder van de premier. In zijn huidige functie als Onderwijsminister maakte de naar links leunende politicus ook faveure bij de rechterflank door de abaja, een islamitische kledingstuk, te verbieden op openbare scholen. In het Franse schoolsysteem geldt een streng principe van neutraliteit, waardoor religieuze kleding niet getolereerd wordt. 

De Franse president Macron ziet Attal dan ook als iemand die zijn regeringsploeg nieuw elan kan geven. Op Twitter/X zegt hij tegen Attal: "Ik weet dat ik kan rekenen op je energie en betrokkenheid om het hernieuwingsproject dat ik heb aangekondigd te realiseren." Attal zal de eerste homoseksuele premier van Frankrijk worden.

Zijn coming-out, een aantal jaar geleden, was echter niet gepland. Een voormalig klasgenoot onthulde dit toen Attal in 2018 een kabinetspost kreeg. Na deze onthulling heeft hij zich vaak uitgesproken tegen pesten en homofobie, door onder andere zijn eigen ervaringen hiermee te delen. Attal heeft momenteel een relatie met Europarlementariër Stéphane Séjourné, een vertrouweling van Emmanuel Macron.

 

Bron

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen