Geen wapens bij verdachte (18) na dreiging schietpartij op school Rijswijk | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Geen wapens bij verdachte (18) na dreiging schietpartij op school Rijswijk

De politie heeft geen wapens gevonden thuis bij de scholier die online gedreigd zou hebben met een schietpartij op zijn school in Rijswijk. De 18-jarige man werd gisteravond aangehouden in Wateringen. Zijn vader beweert dat de zoon het slachtoffer is geworden van een hack, meldt het AD.

Het dreigbericht werd zaterdagavond iets na 20.00 uur verstuurd via het interne communicatieportaal van de school. Daarin werd onder de naam van de verdachte aangekondigd dat op maandag 6 februari "jullie allemaal neergeschoten en verbrand worden". Verder schreef hij zichzelf van het leven te gaan beroven, vanwege de druk van school en pesterijen.

'Hij heeft het naar zijn zin op school'

Maar volgens de ouders van de verdachte klopt dit niet. "Hij heeft het juist naar zijn zin op school", zegt zijn vader tegen het AD. Hij zegt dat zijn zoon 's avonds tegen hem vertelde dat zijn online account gehackt was. Ze zouden geprobeerd hebben om de mentor te bellen, maar dat lukte volgens de man niet.

Vlak na het dreigbericht opende de politie een groot onderzoek. De 18-jarige werd thuis gearresteerd. In de dreigmail zat een afbeelding van drie dozen met vuurwapens. De politie onderzoekt alle mogelijkheden, ook de optie dat er sprake zou zijn van hack.

Ook de school heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Forensische IT-experts proberen te achterhalen of er sprake is geweest van een hack, zegt voorzitter Ewald van Vliet van Lucas Onderwijs, waar de school onder valt tegen, het ANP. "Er is geen enkele aanleiding voor zorgen over de veiligheid van de school." De naam van de school is niet bekendgemaakt.

Jongen na dreiging met schietpartij op school in Rijswijk aangehouden

Een jongen van 18 die zaterdagavond heeft gedreigd met een schietpartij op een school in Rijswijk is aangehouden in Wateringen.

De politie zei aanvankelijk dat het om een minderjarige ging, maar dat blijkt niet het geval. De verdachte werd aan het eind van de avond opgepakt en zit nog vast op het bureau.

Iets na 20.00 uur zaterdagavond kregen leerlingen, ouders en docenten van de school een e-mail. "Op maandag 6 februari gaan jullie allemaal neergeschoten en verbrand worden", staat in de e-mail die de NOS heeft ingezien. De jongen meldt dat hij vervolgens zichzelf van het leven zal beroven. Hij schrijft ook dat hij overweldigd wordt door de druk van school en wordt gepest. Bij de e-mail werden foto's meegestuurd van drie dozen van vuurwapens.

De politie zegt van de school meldingen te hebben gekregen en de dreiging serieus te nemen. De recherche doet onderzoek. Of de verdachte daadwerkelijk in het bezit was van vuurwapens, en in welke mate hij serieus het plan had om zijn dreigementen uit te voeren is onduidelijk.

 

Bron NOS

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco