Gepeste Amerikaanse jongen vraagt bij buren om vrienden: 'Heb ze zo nodig' | Stop Pesten NU

084-8340086

Gepeste Amerikaanse jongen vraagt bij buren om vrienden: 'Heb ze zo nodig'

Toen de 11-jarige Shayden Walker bij zijn buren in Amarillo, Texas aanbelde om te vragen of ze kinderen hadden met wie hij kon spelen, wist hij niet dat hij even later wereldnieuws zou worden. Zijn smeekbede, die werd vastgelegd door een deurbelcamera, werd door de buren op TikTok geplaatst en in korte tijd miljoenen keren bekeken. Het regende positieve reacties. 'Ik wil zijn vriend zijn'.

Hij oogde bedrukt, toen hij zijn verhaal deed bij de buren. "Hoi, ik kom even langs om te kijken of u kinderen heeft van een jaar of 11, 12 met wie ik kan spelen. Ik wil zo graag vrienden hebben." De buurman moest de jongen teleurstellen: hij had alleen een kind van 2 jaar. Maar hij verwees hem naar een ander huis, waar wel vrienden van zijn leeftijd te vinden zouden zijn. Jayden antwoordde daarop dat die kinderen zijn vrienden niet meer waren: "Zij pesten mij."

De buurman, Brennan Ray, wilde toch wat betekenen voor de jongen en plaatste de video op TikTok. Hij schreef: "Het kost twee seconden om iemands dag tot een succes te maken. Je weet nooit waar mensen doorheen gaan totdat je de kans krijgt met ze te praten."

De hele video zie je hieronder. 

Brennan had gehoopt dat de actie voor aandacht zou zorgen, maar zoveel reacties had hij nooit verwacht. De video werd in een aantal dagen meer dan 70 miljoen keer bekeken. Mensen plaatsten reacties als 'oh, mijn hart', 'ik wil zijn vriend zijn' en 'wat een lieverd'. 

Ook startte de buurman een inzamelingsactie voor Shayden. De teller daarvan staat op meer dan 37.000 dollar (zo'n 33.500 euro).

Het geld wordt ingezameld om verschillende dingen voor Shayden te kunnen kopen, zoals tickets voor een pretpark of schoolkleding. Ook kan het geld gebruikt worden voor een familietrip. De actie heeft tot doel mensen bewust te maken van het leed dat pesten veroorzaakt.

'De wereld is mijn tweede familie'

Shayden heeft inmiddels gereageerd op alle aandacht die hij krijgt. "Het is geweldig. Het voelt echt alsof de wereld mijn tweede familie is", zegt hij tegen een lokaal Amerikaans nieuwsstation. Ook geeft Shayden aan zich een stuk zelfverzekerder en blijer te voelen. "Ik ben een ander persoon dankzij hen. Ze zijn naast mijn moeder het belangrijkste dat me is overkomen."

Zijn moeder heeft ook gereageerd op de video van haar zoon. "Pas toen ik de video zag, realiseerde ik me hoe eenzaam hij zich voelde. Hoe alleen hij was." Ze is dan ook enorm blij met de aandacht voor haar zoon. Ook heeft ze een boodschap: "Als je ziet dat iemand gepest wordt, wees er dan gewoon voor die persoon. Laat die persoon niet lijden."

 

Bron RTL Nieuws

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen