Gezamenlijke anti-pestcampagne van Cartoon Network, DJ Fernando FunX en Stichting Stop Pesten Nu Wees een maatje geen pestkop 2020 | Stop Pesten NU

084-8340086

Gezamenlijke anti-pestcampagne van Cartoon Network, DJ Fernando FunX en Stichting Stop Pesten Nu Wees een maatje geen pestkop 2020

Uit onderzoek is gebleken dat online pesten onder kinderen tijdens de afgelopen coronaperiode is toegenomen. Stichting Stop Pesten Nu, tv-zender Cartoon Network en radio-dj Fernando Halman hebben daarom de handen ineengeslagen om kinderen door middel van een campagne te laten inzien dat ze elkaar niet moeten pesten, maar juist maatjes moeten zijn.

De campagne bestaat uit de zogenoemde maatjescode waarin kinderen zeven tips krijgen om een goede vriend te zijn. Daarnaast kunnen ze – samen met hun ouders en leraren – op het onlineplatform Buddy Network filmpjes bekijken over vriendschap en pesten.

MAATJESCODE

  1. GEDRAAG JE ALS JE EIGEN BESTE VRIEND - BEHANDEL ANDEREN ZOALS JIJ BEHANDELD WILT WORDEN

  2. WEES AARDIG EN ZORGZAAM - VEROORDEEL ANDEREN NIET, IEDEREEN HEEFT EEN VRIEND NODIG

  3. WEES EERLIJK EN BETROUWBAAR

  4. WEES LOYAAL EN KOM VOOR ANDEREN OP ALS ZE DAT NODIG HEBBEN

  5. DURF 'HET SPIJT ME' TE ZEGGEN ALS JE EEN FOUT HEBT GEMAAKT

  6. STEUN EEN ANDER ALS DIE EEN SLECHTE DAG HEEFT

  7. MAAK PLEZIER MET JE VRIENDEN EN NODIG ANDEREN UIT OM OOK MEE TE DOEN!

 

“Het gebeurt niet alleen bij kinderen, maar in alle lagen van de maatschappij. Het is belangrijk om dat aan te pakken”, zegt Fernando tegen het ANP. Vanaf maandag is hij op tv en op YouTube te zien in een speciale clip ter ondersteuning van de campagne.

Verbinding

Fernando is ervan overtuigd dat verbinding hier het sleutelwoord is. “Ik sta voor verbinden en good vibes only. Laten we verbinding opzoeken in plaats van verdeeldheid.” Volgens de dj en presentator is het dus belangrijk dat mensen elkaar helpen. “De mooiste platen zijn geschreven door meerdere mensen. Alle mooie dingen in het leven worden in groepsverband gemaakt.”

Zelf probeert Fernando zijn eigen 3-jarige zoontje ook het goede voorbeeld te geven. “Als vader vind ik het belangrijk om het in de basis aan te pakken. Kinderen kijken het af van hun ouders en nemen dat over”, zegt hij. “We moeten ons leven inkleuren met onze eigen normen en waarden. Wees de architect van je eigen leven en bouw aan een beter morgen.”

 

 

Bron Shownieuws

Legale afbeelding: 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco