Kaart sexting aan met het boek 'Gouden setje | Stop Pesten NU

Kaart sexting aan met het boek 'Gouden setje

Sociale media is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Vooral jongeren appen, grammen en Tiktokken er op los. Maar er kleven ook gevaren aan sociale media. Met één klik op de knop is een gemene opmerking of privé-foto zo verstuurd. En wat doe je dan? Het boek Gouden setje is
een aangrijpend verhaal over de gevaren van sexting, geschreven in toegankelijke taal voor jongeren die moeite hebben met lezen.

Het verhaal
Gouden setje gaat over Naila, een middelbare scholier die smoorverliefd is op Rico. Hij zit een paar klassen hoger en ziet Naila ook wel zitten. Maar Naila’s ouders zijn tegen hun relatie. Daarom ontmoet het stelletje elkaar in het geheim. Voor Rico’s verjaardag besluit Naila een sexy foto van zichzelf te sturen. Die is alleen voor hem bedoeld. Maar als ze na het weekend op school komt, blijkt dat de hele school haar foto heeft gezien. Wie heeft de foto gedeeld? En wat moet Naila nu doen?

Relevant
Gouden setje maakt deel uit van de serie Reality Reeks 2.0, een serie met herkenbare verhalen voor jongeren in het voortgezet onderwijs van 12 tot 15 jaar, geschreven op leesniveau A2/B1. Het is een begrijpelijk en relevant boek voor jongeren in een tijd waarin sociale media zo alomtegenwoordig is. En het maar al te makkelijk is om in de valkuilen van het internet te vallen. Zo kun je met Gouden setje het gesprek starten in de klas over sociale media, sexting, en cyberpesten. Hiervoor kunnen docenten ook de bijbehorende lesbrief aanschaffen, met opdrachten over het boek.

Informatie
Auteur: Annemarie Jongbloed
104 pagina’s, hardcover, geïllustreerd
Serie: Reality Reeks 2.0
Leesniveau: A2/1F
ISBN: 9789086967650
Prijs: €16,50

Kenniscentrum Pesten per doelgroep

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar:

Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen