Kijkshop zet zich in tegen pesten Wie je pest ben je zelf! i.s.m. Stichting Stop Pesten Nu | Stop Pesten NU

Kijkshop zet zich in tegen pesten Wie je pest ben je zelf! i.s.m. Stichting Stop Pesten Nu

Kijkshop vindt het belangrijk dat het pesten stopt en dat iedere inwoner in Nederland zich hiervan bewust wordt. Vandaar dat zij contact hebben gezocht met Stichting Stop Pesten Nu. In alle winkels van de Kijkshop zal dan ook het 'Ik STOP pesten nu! armbandje' te koop zijn.

Wij vinden dit een geweldig initiatief! Er wordt namelijk niet alleen gepest op scholen maar ook in de sport, op het werk en in bejaardentehuizen. Op school wordt 1:10 leerlingen gepest, op het werk 1:8 en in het bejaardentehuis is het zelfs 1:5.

De slogan van de Kijkshop is:  Wie je pest ben je zelf! 

Wie je pest ben je zelf!

Woensdag 19 april is de Landelijke Dag tegen Pesten. Pesten moet een halt toegeroepen worden, pesten is laf en zegt meer over jezelf dan over een ander. Iedereen kan iets tegen pesten doen. Kijkshop steunt de stichting ‘Stop Pesten Nu’. Van klein tot groot, neem je verantwoordelijkheid en zeg: ‘Ik STOP pesten nu! De bandjes zijn bij alle filialen van de Kijkshop te koop en ook via de website van de Kijkshop. Bekijk hier de online brochure van de Kijkshop.

 

Afbeelding

Workshops, gastlessen, ouderavonden of lezingen over pesten of cyberpesten (online gevaren)

Wij hebben vele mogelijkheden om bij pesten stil te staan hiervoor maken wij gebruik van verschillende werkvormen tijdens de interactieve bijeenkomsten (o.a. rollenspellen, video's, powerpoint, stellingen, creatieve opdrachten) er is veel gelegenheid om ervaringen te delen. Deze bijeenkomsten over Pesten of Cyberpesten verzorgen wij voor:

  • Professionals (o. a. docenten, BSO, TSO, pestcoördinatoren, IB'ers)
  • Sport en Vrije Tijd (o.a. voetbal-, handbalverenigingen)
  • Opvoeders & Ouders
  • Kinderen en jongeren (o.a. basis- en voorgezet onderwijs, ZMOK scholen, cluster 4 scholen, PABO-scholen)
  • Op het Werk (o.a. directie & management, HRM, OR, teams)
  • Bejaardentehuizen. (o.a. teamleiding, bewoners)

Onderwerpen die aan bod komen: Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Welke rollen zijn er bij pesten? Vormen van pesten? Wat kan je doen om het pesten te stoppen (afhankelijk per doelgroep andere tips)? Waar kan je terecht? Wat is cyberpesten? Welke social media zijn er? Wat kan er online gebeuren en gevaren? Wat kan je doen tegen cyberpesten? Waar kan je terecht? Bekijk hier ons aanbod