Kijktip Documentaire Pestverhaal 3 februari 19.25 uur Zapp NPO 3 | Stop Pesten NU

Kijktip Documentaire Pestverhaal 3 februari 19.25 uur Zapp NPO 3

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. In artikel 19 staat: Ieder kind heeft recht op een veilige leefomgeving, op bescherming tegen mishandeling en geweld.

De tweede aflevering van Mensjesrechten heet #pestverhaal.

Tijdens en na de uitzending kun je live via NPO Zapp Youtubekanaal een vraag stellen aan Rosalie en de documentairemaakster Eef Hilgers.

Wat nou als je gecyberpest wordt? Voor Rosalie (13) heeft het pesten serieuze gevolgen gehad: leeftijdsgenootjes vertrouwt ze niet meer en ze heeft geen vrienden. Zelfs in haar eigen slaapkamer voelde ze zich niet meer veilig, want hier kreeg ze berichtjes als: “Je bent niks waard.” In deze documentaire volgen we Rosalie mee online en hopelijk kan de digitale wereld daarmee veranderen van ‘monster’ in ‘maatje’.

Zondag 3 februari 19.25 uur Zapp/NPO 3

Mensjesrechten is een programma voor en over kinderen, waarin verhalen van kinderen over de hele wereld centraal staan.

Bron Mensjesrechten

 

 

 

#PESTVERHAAL onderscheiden met prijs in Berlijn.

 

De documentaire #pestverhaal van regisseur Eef Hilgers ontving een Special Mention van de kinderjury van het Generation programma van de 69ste editie van het prestigieuze Berlin International Film Festival. De film vertelt het dappere verhaal van de 13 jarige Rosalie, uit Ommen, die on – en offline gepest wordt.
 
Wat nou als je gecyberpest wordt? Voor Rosalie (13) heeft het pesten serieuze gevolgen gehad: leeftijdsgenootjes vertrouwt ze niet meer en ze heeft geen vrienden. Zelfs in haar eigen slaapkamer voelde ze zich niet meer veilig, want hier kreeg ze berichtjes als: “Je bent niks waard en “val dood kankerhoer.” In #Pestverhaal gaan we samen met Rosalie online op zoek naar hulp, en zien we hoe de digitale wereld veranderd van ‘monster’ in ‘maatje’.
 
Uit het jury rapport: A brave girl tells us her intimate everyday story in an unusual way. She gives us a glimpse into her emotional world and relates the struggle against dark thoughts. The internet and social media play a large role in her story. Through contact with other individuals similarly affected, she regains hope and shows that no one is alone.

 

#Pestverhaal ging in première tijdens Cinekid, was te zien tijdens IDFA en werd uitgezonden door de EO op NPO 3. #Pestverhaal is een productie van Tangerine Tree in co-productie met de EO.
 

 

 

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):