Kim was jarenlang depressief, totdat ze haar vriend leerde kennen | Stop Pesten NU

084-8340086

Kim was jarenlang depressief, totdat ze haar vriend leerde kennen

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Kim (24) die op 1 augustus 2017 online haar vriend Maurice (30) leerde kennen. Doordat ze al jarenlang gepest werd, vond Kim haar leven erg zwaar. Zo zwaar dat ze na de zoveelste pestactie het liefst een einde van haar leven maakte. Dankzij de online ontmoeting met haar huidige vriend Maurice zag ze daar gelukkig vanaf.

Kim: “Ik was zeventien toen ik voor het eerst een week alleen thuis mocht blijven. Mijn ouders en broertje gingen met de auto op vakantie naar Duitsland. In die periode werd ik al een tijd gepest door oud-klasgenoten en dorpsgenoten. Waarom ze dat deden en hoe, houd ik liever voor mezelf, maar ik voelde me er absoluut niet prettig door.
En helaas ging het op de tweede dag van mijn eerste keer alleen thuis, mis. Zo kwamen mijn pestkoppen naar mijn huis en gooiden ze rauwe eieren tegen het raam. Gelukkig hadden we een elektrische poort met stroomschokdraad, dus ze kwamen niet in de tuin, maar ik voelde me erg onveilig. Mijn buren hadden de pestkoppen ook gespot en kwamen direct naar me toe. Vervolgens bleven ze bij mij, totdat mijn vader er was om mij mee te nemen naar Duitsland. Hij was vanaf het vakantieadres direct naar huis gereden toen hij hoorde wat er zich thuis had afgespeeld.”

Heftige gedachte

“Ik was zo verdrietig. Helemaal omdat de pesters daarna nog een stapje verder gingen en mij op Facebook vals beschuldigden van het feit dat ik op hun naam een nepaccount had aangemaakt. Iets wat echt niet waar was, maar doordat de leugens al snel verspreid waren, had ik het gevoel dat niemand mij geloofde.
Voor mij was dat de druppel. Door de pesterijen was ik al jaren ongelukkig en het liefst wilde ik er daarom niet meer zijn. Een zeer heftige gedachte, maar ik zag gewoon geen andere uitweg meer dan een einde te maken aan mijn leven. Doordat ik met mijn ouders en broertje in Duitsland was, was ik echter nooit alleen. En niemand had door dat ik me zo ongelukkig voelde.”

Online contact

“Ook voelde ik me erg eenzaam. Vandaar dat ik me bij een online vriendenapp aanmeldde in de hoop met iemand een vriendschap te kunnen opbouwen. Dat ik op deze manier de liefde van mijn liefde zou ontmoeten, had ik nooit verwacht. Maar toch gebeurde dat wel. Ik was namelijk nog geen paar uur actief op de app toen een jonge man mij een berichtje stuurde. Hij stelde zich voor als Maurice en ik kon op zijn profiel zien dat uit dezelfde plaats kwam waar ik naar school ging.
Geïnteresseerd vroeg Maurice hoe het met me ging. Hoewel ik dat superlief vond, dacht ik ook: wat heeft het eigenlijk voor zin? Ik wilde er toch niet meer zijn. Daarom zei ik tegen hem: ‘Het heeft geen nut om met mij te praten, want zodra ik de mogelijkheid krijg, maak ik er een einde aan.’ Hier schrok Maurice zo erg van dat hij meteen vroeg wat er aan de hand was. ‘Heb je het dan niet voorbij zien komen op Facebook? Ik word vals beschuldigd en kapot gemaakt’, zei ik.
Maurice gaf aan dat hij het bericht niet had gezien, maar dat hij wel wist dat er altijd twee kanten aan een verhaal zaten. Daarom wilde hij graag mijn kant horen en ik vertelde dat ik al jaren werd gepest. Hierop rapporteerde Maurice gelijk het bericht op Facebook. En daarna hielden we contact.”

Goede klik

“Ruim een week later ontmoetten Maurice en ik elkaar in het echt. We woonden maar vijftien minuten fietsen van elkaar vandaan, dus het was niet moeilijk om ergens af te spreken. Nogal zenuwachtig ging ik naar de afgesproken plek. Hoe meer ik Maurice had gesproken, hoe leuker ik hem vond. Ik was benieuwd of ik Maurice in het echt ook leuk vond (en hij mij), maar toen we elkaar voor het eerst zagen, was er meteen een goede klik.
Toevallig kwamen we op die dag in de bus samen mijn pesters tegen en Maurice merkte dat ik ineenkromp. ‘Pak maar mijn hand’, zei hij om mij te steunen. En toen ik dat deed, voelde ik me sterker dan ooit.”

Therapie

“Na die eerste ontmoeting kregen Maurice en ik een relatie met elkaar. Ik was zo verliefd, dankzij hem voelde ik me eindelijk veilig en gelukkig. Mijn zelfmoordgedachten had ik nog wel, maar met Maurice kon ik er goed over praten. En in overleg met hem ben ik vlak na onze ontmoeting ook in therapie gegaan om te leren hoe ik het beste met mijn depressieve gevoelens en gedachten om kon gaan. Zo leerde ik hoe ik in een soort dagboekje kon bijhouden hoe ik me elke dag voelde, wat ik die dag had gedaan en wat voor cijfer ik die dag gaf. Dit hielp mij om goed overzicht te houden van mijn emoties.”

Dankbaar

“Inmiddels hebben Maurice en ik alweer bijna zes jaar een relatie en wonen we zo’n vijfenenhalf jaar samen. Het gaat heel goed tussen ons en van mijn pesters heb ik momenteel weinig last. Nu wat ik ouder en sterker ben, kan ik alleen maar denken hoe sneu mijn pestkoppen eigenlijk waren dat ze zich zo gedroegen. Het lag aan hen en niet mij.
Mijn zelfmoordgedachten heb ik ook niet meer. Ik geniet volop van mijn leven met Maurice en samen met hem kijk ik alleen nog naar de toekomst. Dankzij hem kan ik weer genieten van het leven en daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor.”

Denk je aan zelfdoding? Of wil je erover praten of zoek je hulp? Ga dan naar 113.nl of bel gratis: 0800-0113.

 

Bron Vriendin

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco