Kinderen voor Kinderen en Stop Pesten Nu met spaarvarkenactie tegen pesten | Stop Pesten NU

Kinderen voor Kinderen en Stop Pesten Nu met spaarvarkenactie tegen pesten

Ken je ze nog, de spaarvarkens uit ons liedje Mijn spaarpot en ik? Na de opnames van Live in Concert gaven we geregistreerde goede doelen de kans om zich aan te melden om een van de varkens te ontvangen. Natuurlijk met als doel om geld om te halen of bekendheid te krijgen voor dat goede doel.

Vijf goede doelen
Wij kozen uit de enorme lijst aanmeldingen vijf goede doelen die wij belangrijk vonden met een goed plan. Hieronder kun je lezen welke goede doelen dat zijn geworden en wat ze met het spaarvarken van plan zijn.

Liedjesfabriek
De Liedjesfabriek biedt zieke kinderen een muzikaal medicijn door een eigen lied en clip op te nemen in de mobiele studio. Daar is geld voor nodig: op 8 mei aanstaande organiseren zij een benefietfeest met een veiling. Hopelijk brengt het spaarvarken daar een mooi bedrag op en kan er veel nieuwe muziek worden gemaakt!

Het Bio Vakantieoord
Op dit park kunnen gezinnen met een ernstig gehandicapt kind een onbezorgde betaalbare vakantie vieren. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Maar dat kost veel geld. Bio Vakantieoord biedt het spaarvarken aan via de online veiling Schenkhet. Zo kunnen nog meer gezinnen naar dit Vakantieoord in de bossen van Arnhem.

Stichting Stop Pesten Nu
Pestgedrag stoppen, begint bij jezelf. Met de opbrengst van het spaarvarken worden digitale spreekbeurtpakketten ontwikkeld, zodat kinderen elkaar informeren over pesten en de gevolgen ervan. Hiervoor wordt het varken geplaatst in de business lounge van voetbalclubs in de eredivisie.

FunCare4Kids
Op de Fundagen van FunCare4Kids hebben kinderen, die opgroeien in een gezin waar een ernstige ziekte voorkomt, een superleuke dag. Om zoveel mogelijk Fundagen te organiseren, is extra geld nodig. Hiervoor gaat het varken mee naar de Fundagen om zoveel mogelijk geld te sparen. En wordt het aan het eind van het jaar geveild.

Nationaal Fonds Kinderhulp
421.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp wil zoveel mogelijk van deze kinderen een leuke zomer bezorgen  door ze een doos met cadeaus te geven: speelgoed, tegoedbonnen voor kleding/bioscoop/drankje, dagje uit, weekendje kamperen. 'Gelukkie' gaat daarvoor op reis  door heel Nederland op pad naar gulle gevers.

 

Bron Kinderen voor Kinderen

Kenniscentrum Pesten per doelgroep

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar:

Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen