Mariëtte Hamer kritisch op onderzoek The Voice: 'John, het was niet op orde' | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Mariëtte Hamer kritisch op onderzoek The Voice: 'John, het was niet op orde'

Mariëtte Hamer, het boegbeeld dat een einde wil maken aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft gisteravond fel uitgehaald naar John de Mol. De mediatycoon riep vrouwen die zich bij The Voice onveilig hadden gevoeld een jaar geleden op zich te melden. 'John, het was niet op orde', zegt Hamer daar nu over. Ook is ze kritisch op het onafhankelijke onderzoek dat gisteren over producent ITV verscheen.

Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, schoof gisteren aan bij Op1. Aan tafel ging het over het onderzoek dat eerder op de dag verscheen over ongepast gedrag rond The Voice of Holland. Producent ITV liet advocatenkantoor Van Doorne uitzoeken wat er is gebeurd bij The Voice.

Wat voor soort onderzoek?

Hamer zei gisteravond dat ze niet zo goed weet wat ze met de gepubliceerde samenvatting van het onderzoek van ITV aan moet.

"Het is geen cultuuronderzoek, want de cultuur bij het bedrijf wordt niet onderzocht", zegt ze. "Het is geen integriteitsonderzoek, het wordt niet duidelijk wie er verantwoordelijk was. Het zweeft er allemaal een beetje tussen."

Hamer zet ook haar vraagtekens of alles bij ITV nu wel op orde is, zoals het bedrijf claimt.

Kritisch is Hamer ook vooral op het optreden van John de Mol in de uitzending van BOOS vorig jaar. "Je deed een oproep aan de vrouwen: ga je melden, want het is op orde", zei Hamer. "Maar het wás niet op orde."

'We vertrouwen het niet'

Hamer snapt dat veel vrouwen die zich in eerste instantie meldden bij Van Doorne, het advocatenkantoor dat voor ITV het onderzoek deed, zich toch niet wilden laten interviewen. "Zij zeiden: we vertrouwen het niet."

RTL, dat The Voice uitzond, heeft een 'stevig gesprek' met producent ITV aangekondigd. Slachtoffers van The Voice of Holland willen dat het verantwoordelijke Nederlandse managementteam van ITV aftreedt. De producent wil alleen geen antwoord geven op de vraag of de directie van het bedrijf dat ook overweegt.

Misstanden aan het licht

Begin vorig jaar kwamen in het programma BOOS van Tim Hofman misstanden aan het licht over The Voice. Daarin werden met name rapper Ali B, bandleider Jeroen Rietbergen en zanger Marco Borsato beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

B. en Rietbergen worden vervolgd voor verkrachting, Borsato's zaak is vanwege gebrek aan bewijs door het Openbaar Ministerie (OM) geseponeerd.

Bron: RTL Nieuws

Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco