Mathilde spreekt basisschoolleerlingen over antipestmethode | Stop Pesten NU

084-8340086

Mathilde spreekt basisschoolleerlingen over antipestmethode

Koningin Mathilde van België heeft vrijdag met basisschoolleerlingen gesproken over pesten. De school die ze bezocht in Oud-Turnhout won onlangs een prijs voor de methode die daar gebruikt wordt tegen pesten. De koningin bezocht de school in het kader van de Week tegen Schoolpesten.

In Oud-Turnhout werd de koningin op het schoolplein ontvangen door de leerlingen van de Salto-school. In de school nam Mathilde eerst deel aan een groepsgesprek met docenten, waarna ze ook met leerlingen zelf sprak over pesten. De koningin hoorde onder meer dat er op de school uitgegaan wordt van de kracht van de groep. In de hogere klassen hoorde de koningin meer over wat de school doet tegen cyberpesten.

Het antipestprogramma dat de school aanhangt is gebaseerd op de KiVa-filosofie uit Finland. KiVa is de afkorting van Kiusaamista Vastaan en betekent in het Nederlands ’tegen intimidatie’. Het programma is ontwikkeld aan de universiteit van Turku in Finland. In Finland is 90 procent van de scholen aangesloten bij het programma, dat in eerste instantie is gericht op het voorkomen van pesten.

 

Bron

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen