Meer dan 3.000 minderjarige slachtoffers waren het afgelopen jaar het doelwit in de Verenigde Staten | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Meer dan 3.000 minderjarige slachtoffers waren het afgelopen jaar het doelwit in de Verenigde Staten

FBI en partners geven nationale openbare veiligheidswaarschuwing uit over financiële sextorsieregelingen. Meer dan 3.000 minderjarige slachtoffers waren het afgelopen jaar het doelwit in de Verenigde Staten

In het afgelopen jaar heeft de politie meer dan 7.000 meldingen ontvangen met betrekking tot de online financiële sextortion van minderjarigen, resulterend in minstens 3.000 slachtoffers, voornamelijk jongens, en meer dan een dozijn zelfmoorden. Een groot percentage van deze sextortion-regelingen vindt zijn oorsprong buiten de Verenigde Staten en voornamelijk in West-Afrikaanse landen zoals Nigeria en Ivoorkust. Aangezien veel kinderen deze feestdagen de winterstop ingaan, smeken de FBI en onze partners ouders en verzorgers om met hun kinderen in gesprek te gaan over financiële sextortion-regelingen, zodat we ze in de eerste plaats kunnen voorkomen.

"De FBI heeft een gruwelijke toename gezien van meldingen van financiële afpersingsregelingen gericht op minderjarige jongens - en het feit is dat de vele slachtoffers die bang zijn om naar voren te komen niet eens in die aantallen zijn opgenomen", zei FBI-directeur Christopher Wray. “De FBI is er voor de slachtoffers, maar we hebben ook ouders en verzorgers nodig om met ons samen te werken om deze misdaad te voorkomen voordat het gebeurt en om kinderen te helpen zich te melden als dat toch gebeurt. Slachtoffers kunnen het gevoel hebben dat er geen uitweg is – het is aan ons allemaal om hen gerust te stellen dat ze niet in de problemen zitten, dat er hoop is en dat ze niet alleen zijn.”

Financiële sextortion-regelingen vinden plaats in online omgevingen waar jonge mensen zich het meest op hun gemak voelen - door gebruik te maken van gewone sociale-mediasites, gaming-sites of videochat-applicaties die vertrouwd en veilig aanvoelen. Op deze platforms gebruiken online roofdieren vaak valse vrouwelijke accounts en richten ze zich op minderjarige mannen tussen de 14 en 17 jaar oud, maar de FBI heeft slachtoffers van slechts 10 jaar oud geïnterviewd.

Door middel van bedrog overtuigen roofdieren de jongere om een expliciete video of foto te produceren. Zodra roofdieren de afbeeldingen hebben verkregen, dreigen ze het compromitterende materiaal vrij te geven, tenzij het slachtoffer geld of cadeaubonnen stuurt. Vaak eisen de roofdieren betaling via een verscheidenheid aan peer-to-peer betalingsapplicaties. In veel gevallen geven roofdieren de afbeeldingen echter vrij, zelfs als er betalingen zijn gedaan. De schaamte, angst en verwarring die slachtoffers voelen wanneer ze in deze cyclus verstrikt raken, weerhoudt hen er vaak van om hulp te vragen of het misbruik te melden.

Bron

 

Tips van onze redactie

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco