Niemand kwam naar Fenne haar babyshower: “Alleen mijn moeder was er” | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Niemand kwam naar Fenne haar babyshower: “Alleen mijn moeder was er”

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, vieren nu ook veel Nederlandse vrouwen een babyshower. Het is hét moment om de mommy-to-be eens flink in het zonnetje te zetten. Meestal wordt het georganiseerd door de moeder of vriendinnen van de zwangere vrouw en is vaak een verrassing. Ook voor Fenne werd een babyshower georganiseerd. Alleen kwam niemand opdagen…

Gepest

“Ik ben een heel introvert en onzeker persoon”, vertelt Fenne. “Als kindje was ik altijd al stil en keek ik de kat uit de boom. Maar waar de meeste ‘kat uit de boom kijkers’ op termijn loskomen, bleef ik me eigenlijk altijd overal ongemakkelijk voelen. Door mijn onzekerheid en ingetogen persoonlijkheid, was ik een makkelijk doelwit voor pesters. Mijn hele basisschooltijd heeft in het teken gestaan van heel naar gepest.”

Tampon in rugzak

Fenne is intelligent en mag na de basisschool naar het gymnasium. “Ik hoopte dat het pesten hier minder zou worden. Ik dacht: als ik bij slimme kinderen in de klas zit, zullen ze zich ook wel wat slimmer gedragen. Helaas bleek dat niet zo te zijn. Al in de eerste week noemden ze mij ‘Fluisterende Fenne’ en een paar maanden later vond ik een gebruikte tampon in mijn rugzak.”

Andere school

Door het gepest heeft voelt Fenne zich steeds rotter in de klas. “Ik wilde uiteindelijk gewoon niet meer naar school. Tegen mijn moeder durfde ik na maanden te vertellen wat zich op school afspeelde, maar op dat moment waren mijn cijfers al zo slecht dat ik in de tweede klas wel naar een andere school moest. Achteraf was dit een grote zegen.”

Goede cijfers

De nieuwe school is groter en er zitten meer soorten kinderen op. “Ik werd opgenomen door een groepje van artistieke en alternatieve kinderen. Hier werd ik geaccepteerd om wie ik was. Ik hoefde niet te praten en juist daarom voelde ik me zo op mijn gemak, dat ik steeds meer praatjes begon te krijgen. Eindelijk zat ik lekker in mijn vel, haalde goede cijfers en had zin om naar school te gaan.”

Kindje

In deze periode leert Fenne ook haar vriendje kennen. “Dave en ik zijn nog samen en verwachten ons eerste kindje samen. Van de eerste kus tot samen een huisje kopen; al onze eerste keren waren met elkaar. Zo ook het krijgen van een kindje. Heel bijzonder.”

Geen sociaal dier

Dave heeft Asperger en heeft nauwelijks vrienden. “Als hij niet aan het werk is, zit hij graag lekker te gamen of te tekenen. Ik vind dat heerlijk, want ik ben zelf ook helemaal niet zo’n sociaal dier. Wel heb ik altijd contact gehouden met twee vriendinnen van de middelbare school en één uit mijn studententijd. Ook mijn moeder is echt een vriendin. We bellen elke dag en zij kent mij als geen ander. Het was dan ook niet meer dan logisch dat zij aanbood om mijn babyshower te organiseren.”

Kleine gastenlijst

Omdat Fenne en Dave weinig vrienden hebben, is de gastenlijst van de babyshower klein. “De lijst bestond uit drie vriendinnen, twee collega’s, mijn moeder en ik. Mijn moeder reserveerde een mooie tafel en organiseerde een high tea. Twee van de drie vriendinnen gaven aan niet te kunnen omdat ze op vakantie waren dan. Vond ik natuurlijk heel jammer, maar het was niet anders. In ieder geval mijn andere vriendin en mijn collega’s zouden komen.”

Gehuild

Op de dag zelf heeft Fenne veel zin in de babyshower. “Sommige mensen houden zoiets geheim, maar dat wilde ik niet. Ik haat verrassingen en dat weet mijn moeder natuurlijk. Mijn moeder had met de andere dames afgesproken dat ze om 15:00 uur in het restaurant zouden zijn. Ik zou dan een kwartiertje later aanschuiven. Maar toen ik om 15:15 uur in het restaurant arriveerde, zat alleen mijn moeder aan tafel. Ze probeerde heel enthousiast te doen, maar ik zag aan haar ogen dat ze had gehuild.”

Vergeten

De vriendin die zou komen, was op het laatste moment ziek geworden. “Heel sneu, daar kan ze natuurlijk niets aan doen. Maar van mijn collega’s valt het me enorm tegen. De één ‘was het vergeten’ en vond het om 15:30 uur te laat om alsnog in de auto te stappen. Mijn andere collega heeft helemaal niks laten horen. Toen ik haar die maandag daarna vroeg waar ze was, gaf ze aan dat ze naar mijn moeder nooit op de uitnodiging had gereageerd. Ze had een andere verjaardag en zei dat ze überhaupt niet kon. Tja, dat had ze wel even mogen doorgeven dan…”

Eenzaam en onzeker

“Mijn moeder en ik hebben met z’n tweeën zitten eten en drinken. Bij mij kwamen er weer allemaal gevoelens van vroeger naar boven. Ik voelde me eenzaam en heel onzeker. Vooral van mijn collega’s valt het me tegen dat ze er niet bij waren. Mijn vriendinnen heb ik gemist, maar zij hebben zich in ieder geval nog afgemeld. Wat een gezellige high tea had moeten worden, werd voor mij een heel verdrietig moment.”

Niet trouw

De babyshower is inmiddels een paar weken geleden, maar Fenne heeft nog steeds een knoop in haar maag. “Stiekem hoop ik dat mijn vriendinnen alsnog iets organiseren om mij te verassen. Maar eerlijk gezegd ga ik nergens vanuit. Ik weet dat ik een klein groepje mensen om mij heen heb, maar ik dacht dat ze wel heel trouw waren. Niets is minder waar.”

 

Bron

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco