Pesten Praat erover ook in de schoolvakantie met De Kindertelefoon | Stop Pesten NU

084-0035994

Ook in de schoolvakantie kan je met De Kindertelefoon praten als je gepest wordt

Je kunt met De Kindertelefoon bellen en chatten zonder dat je je naam vertelt. Je belt of chat met een getrainde vrijwilliger. Je belt of chat vertrouwelijk met ons. Zij geven geen gegevens van jou door aan anderen.

Bel gratis met een vrijwilliger 0800-0432 Elke dag van 11.00-21.00 uur 

Gesprekken duren meestal niet langer dan 30 minuten, omdat het vaak druk is en we zoveel mogelijk kinderen willen helpen.

Je kunt met De Kindertelefoon over alles praten. Of het nu iets kleins is of iets groots, een vraag of een probleem, of gewoon iets wilt delen. Er bellen of chatten veel kinderen met De Kindertelefoon: onze vrijwilligers voeren zo’n 400 gesprekken per dag. We vinden het fijn als je met ons belt of chat. In het gesprek is het belangrijk dat je:

  • goed te verstaan bent
  • jouw aandacht hebt bij het gesprek
  • respectvol bent naar onze vrijwilliger

Wat we niet fijn vinden, is als je ons voor de grap belt met een verzonnen verhaal. Omdat:

  • je dan de lijn bezet houdt voor andere kinderen
  • het niet leuk is voor de vrijwilliger die zijn best doet om te helpen
  • het vertellen van een verzonnen verhaal over pesten of mishandelen respectloos is voor kinderen die dit echt meemaken. Dit komt helaas voor in Nederland. Het is belangrijk dat deze kinderen terecht kunnen bij De Kindertelefoon

Als je ons uitscheldt of meerdere malen achter elkaar belt of chat met een grap of verzonnen verhaal, dan blokkeren we je telefoonnummer of IP adres.

Kortom: je kunt met De Kindertelefoon over alles praten en we vinden het fijn als je contact met ons opneemt. Wel vragen we je om ons respectvol te behandelen, zoals wij dat ook met jou doen.

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):