Operazangeres Francis van Broekhuizen over pestverleden: "Ik werd elke dag wel geschopt of brillenjood genoemd" | Stop Pesten NU

084-8340086

Operazangeres Francis van Broekhuizen over pestverleden: "Ik werd elke dag wel geschopt of brillenjood genoemd"

In Jinek werd dinsdagavond het onderwerp aangesneden en operazangeres Francis van Broekhuizen schoof aan om haar verhaal te doen. Francis werd als kind jarenlang gepest. Kijkers zijn geraakt door haar openhartigheid en zijn geïnspireerd om hun eigen verhaal te vertellen op Twitter. 

Bekijk het fragment hier:

Kun je het fragment hierboven niet zien? Klik dan hier.

Lichtpuntje

Francis vertelt dat ze er niet over heeft getwijfeld om haar pestverhaal naar buiten te brengen: “Inmiddels sta ik veel in de kranten en kom ik op tv, dus ik wil aan de mensen die nu met pesten te maken hebben laten zien dat het ook goed kan komen. Ik wil een lichtpuntje voor die mensen kunnen zijn.” 

Buitenbeentje

Francis’ verhaal gaat door merg en been: “In de eerste klas, tegenwoordig heet dat groep 3, was er een jongen die het altijd op mij gemunt had. Ik was een apart meisje en wilde altijd bij de jongetjes spelen. Ik ben al mijn hele leven lesbisch, dat wist ik toen nog niet, maar ik was wel jongensachtig met korte haartjes. Ik wilde ook graag mee voetballen”, aldus de operazangeres.

Onderdanig gedrag

De pesterijen werden ook fysiek: “Ik werd elke dag wel geschopt of lelijk wijf of brillenjood genoemd. Dan kreeg ik ineens uit het niets een klap uit mijn gezicht. Met gym werd ik nooit uitgekozen en bij partijtjes werd ik nooit uitgenodigd. Ik voelde me altijd buitenbeentje en ging me ook onderdanig gedragen. Ik betaalde ze zelfs geld om mee te voetballen. Dat heeft tot de eerste klas van de middelbare school geduurd.”

Uiterlijk

Francis laat weten dat ze nog altijd moeite heeft met haar uiterlijk, omdat ze vroeger zo vaak lelijk werd genoemd. Ook als ze tegenwoordig kritiek krijgt op een tv-optreden en er wordt iets over haar uiterlijk gezegd, grijpt dit haar erg aan. Wat haar heeft geholpen? Humor als wapen gebruiken. En ook in zingen vond Francis een uitlaatklep.

 

Helene legt uit hoe je je kinderen kunt beschermen tegen pesten, de website vermelding in de video staat er helaas verkeerd in: www.StopPesten.nu moet uiteraard www.StopPestenNu.nl zijn.

 

Bron Jinek & Libelle

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen