OPROEP voor tv programma: Wat zou jij doen? 10-12 jaar Human NPO Zapp | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

OPROEP voor tv programma: Wat zou jij doen? 10-12 jaar Human NPO Zapp

Wat Zou Jij Doen? Is een kinderprogramma waarin we het verhaal vertellen van een 10-12 jarig kind met een raar, moeilijk, praktisch, ontroerend of grappig dilemma. We vertellen dit verhaal vanuit de belevingswereld van het kind. Een herkenbaar verhaal met verschillende kanten die, nadat je ze gehoord hebt, vaak even goed te begrijpen zijn. De dilemma's kunnen echt overal over gaan. Bijvoorbeeld over identiteit, gescheiden ouders, schaamte, ruzie, familie, vrienden, gamen, hobby’s of sporten. Maar ook over pesten.

Voor het vijfde seizoen zoeken wij kinderen tussen de 10-12 jaar met een dilemma wat met pesten te maken heeft, die mee zouden willen doen aan het programma. 

Belangrijk is dat de hoofdpersoon altijd worstelt met een vraag, een dilemma. Wat moet hij/zij doen? Hoe kun je de keuze van de ander begrijpen? Moet hij/zij zeggen wat hij/zij vindt en voelt?  Bijvoorbeeld

  • Ik word gepest en ik weet niet wat ik moet doen, naar de juffrouw gaan of het negeren? 
  • In mijn klas wordt veel gepest en ik doe altijd mee maar eigenlijk wil ik dat niet, wat moet ik doen? 
  • Of mijn beste vriend(in) wordt gepest, aan de ene kant wil ik hem/haar helpen maar aan de andere kant ben ik bang dan zelf gepest te worden? 

Een diverse groep kinderen (uit alle delen van het land en uit alle culturele en sociale lagen van de bevolking) die het verhaal voor het eerst hoort, reageert op en filosofeert over het dilemma. Herkennen ze zich? Wat vinden zij de beste oplossing? Wat zouden ze zelf zouden doen in een vergelijkbare situatie? Wat vinden zij? Veranderen ze van mening als ze het hele verhaal, en dus ook de andere kant, horen?

Aanmelden via link

Stuur jouw dilemma in of waarom jij graag in het panel wilt, en dan komt de redactie NPO Zapp & HUMAN graag met jou in contact. Vraag je ouders/verzorgers om via deze link het formulier voor jou in te vullen om je aan te melden.

 

Meer over het tv programma

Kinderen met een raar, moeilijk, praktisch of grappig dilemma krijgen hulp van andere kinderen om hun probleem te lijf te gaan.

Wat zou jij doen?

Djay, Ouiam, Luuk, Youp, Quan, Lies, Ise, Micha, Samiwa en Mendy verschillen in zo ongeveer alles van elkaar. Behalve dat ze allen kind zijn en van hun hart geen moordkuil maken. En dat ze met zijn tienen het panel vormen voor een nieuwe reeks van Wat zou jij doen?. Hoe denkt het panel over anders dan anderen zijn, vriendschap, schaamte, school, vluchteling zijn, hun toekomst, het klimaat, hun ouders en al die andere zaken die anno 2022 op het pad van kinderen komen, of ze willen of niet?

Kinderen hebben nog niet heel veel levenservaring, dus is het fijn als andere kinderen met ze meedenken en helpen bij het vinden van de beste oplossing. In Wat zou jij doen? denkt een panel van tien kinderen (10-12 jaar) uit heel Nederland mee over allerlei dilemma's van leeftijdsgenoten.

Welk advies de afzender van de videobrief uiteindelijk opgevolgd heeft? Kijk alle afleveringen bij NPO Zapp 

Doelgroep: 
Kinderen en jongeren
Ouders

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco