Pestkoppen slaan 14-jarige Yana zolang tot ze met een naar het hersenbloeding moet | Stop Pesten NU

084-8340086

Pestkoppen slaan 14-jarige Yana zolang tot ze met een naar het hersenbloeding moet

Al vier maanden is Yana (14) het slachtoffer van pesterijen door medeleerlingen. Om haar tegen de pesters te ‘beschermen’ laat de school haar regelmatig alleen in een lokaal zitten.
“Ik had dit niet zo gewild”, vertelt ze aan HLN.

Pesters

Yana zit op een school in het Belgische Lokeren en heeft daar al maandenlang te maken met zware pesterijen. “Ze begonnen me uit te schelden, sloegen me, gooiden mijn boekentas, gsm en laptop op de grond. Ze volgden me ook naar huis, spuwden naar me en probeerden me in de beek te duwen”, vertelt ze aan HLN.

Afgelopen maart escaleert de situatie tussen Yana en de pesters. Ze beginnen op haar in te slaan en slaan haar uiteindelijk een gebroken neus. “Veel weet ik er eigenlijk niet meer van.” Ze wordt opgenomen in het ziekenhuis, waar ze te horen krijgt dat ze ook een hersenbloeding heeft overgehouden aan het incident. “Ik was helemaal in paniek.”

Yana zegt dat niemand het incident heeft zien gebeuren op de speelplaats van de school, er is volgens haar nauwelijks toezicht. Inmiddels zijn drie van de vijf pesters van school gestuurd. 

Alleen in een lokaal

Ondanks Yana’s opname laten de pesters haar niet met rust. Om haar te beschermen wordt ze door de school regelmatig afgeschermd van de rest. Ze zit dan urenlang alleen in een kamertje of studiezaal. “Het voelde heel oneerlijk: ik werd gestraft, niet de pesters. Ik wilde ook gewoon bij de rest van mijn klas zijn, maar dat mocht niet. De directrice zei nog: ‘We kunnen geen bodyguard inhuren omdat jij je vrienden wilt zien'”, vertelt ze tegen de nieuwssite. De directrice zei dat ze geen diploma zou ontvangen als ze er met te veel mensen over zou praten, vertelt Yana. 

Yana vindt dat de school haar onvoldoende kan beschermen. “De dagen dat ze moest gaan, waren voor ons elke keer een marteling. Wetende dat die pesters daar nog rondlopen. We werden er wanhopig van”, vertelt Yana’s moeder. 

#pesten#gepest #stoppesten #stoppestennu 

Bronnen HLN.be & Linda

Doelgroep: 
Professionals
Ouders

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen