Rapport Weener XL: ‘Ongewenst gedrag en problemen met sociale veiligheid’ | Stop Pesten NU

084-8340086

Rapport Weener XL: ‘Ongewenst gedrag en problemen met sociale veiligheid’

Een kleine groep werknemers binnen Weener XL voelt zich niet prettig en ervaart veel stress. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek naar de misstanden binnen het sociale werkbedrijf, dat donderdag is gepresenteerd. Zie video van DTV Nieuws.

“Er zijn op de afdeling Schone Ruimte problemen als het gaat om sociale veiligheid die aangepakt moeten worden”, staat onder meer te lezen in het rapport. Een kleine groep werknemers ervaart veel stress. Leidinggevenden zouden zich niet altijd kunnen inleven in de problematiek van collega’s. Die zorgt voor een negatieve werksfeer, aldus de onderzoekers.

Het niet begrijpen van elkaar is volgens het rapport de kern van de problemen. “Men spreekt elkaars taal niet. Hierdoor ontstaat onbegrip en onduidelijkheid.”

Dtv Nieuws sprak in oktober met een medewerker en ex-medewerker over de arbeidsomstandigheden binnen Weener XL. Volgens hen zou het een verschrikkelijke werkplek zijn. Werknemers klaagden over intimidatie, scheldpartijen, een angstcultuur en vernederingen op de werkvloer.

Geef leidinggevenden handvatten 

Het rapport beveelt aan om leidinggevenden handvatten te bieden om de medewerkers beter te begrijpen. Denk hierbij aan trainingen, meeloopdagen en coaching. Belangrijk is om goed te luisteren en niet direct te oordelen en iedereen gelijk te behandelen en te respecteren, zo wordt geadviseerd.

College reageert later pas

Verantwoordelijk wethouder Marianne van der Sloot geeft nog geen commentaar op de resultaten. Een aantal weken geleden is afgesproken dat het rapport eerst naar de onafhankelijke adviseurs Job Cohen en FNV-bestuurder Marco Schipper gaat. Die voorzien het van commentaar waarna het rapport richting het college komt. Pas daarna reageert Van der Sloot.

 

Bron DTV nieuws

 

Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco