Reflect: De eerste Disneyfilm met plussize hoofdrol | Stop Pesten NU

084-8340086

Reflect: De eerste Disneyfilm met plussize hoofdrol

De afgelopen dagen ging het los op social media over de short film van Disney: ‘Reflect’. De short film is de eerste Disneyfilm waarin een plussize vrouw de hoofdrol heeft. En dat zorgt voor veel positieve reacties.   

Reflect 

De film ‘Reflect’ gaat over de ballerina Bianca die net een maatje meer heeft. Bianca gaat de strijd aan met haar eigen spiegelbeeld (letterlijk haar spiegelbeeld in de dansstudio) om zo haar onzekerheden te overwinnen.  

De film is onderdeel van Disney’s Short Circuit waarin veel korte films worden gemaakt over verschillende onderwerpen van groot tot klein. Het leuke aan de Disney’s Short Circuit is dat alle werknemers de mogelijkheid krijgen een idee voor een film te pitchen. Dit mogen ze dan uitwerken met hun ervaren collega’s. Disney is het Short Circuit gestart om meer diverse en experimentele films te maken.  

Body issues 

Het verhaal van ‘Reflect’ is bedacht door Hillary Bradfield. Hillary werkte al eerder mee voor Disney aan de succesvolle films ‘Frozen 2’ en ‘Encanto’. Maar met deze nieuwe film mag Hillary opnieuw succes op haar naam schrijven.  Hillary kwam met het idee voor ‘Reflect’ uit eigen ervaringen. Hillary heeft zelf ook body issues en hoopt met deze film te bereiken dat mensen zich beter gaan voelen over hun lichaam. En dat heeft ze zeker bereikt blijkt uit alle lovende reacties.  

Positieve reacties 

Enorm veel mensen zijn enthousiast over de film ‘Reflect’. Disney laat met de film zien dat zij verschillende lichaamstypes representeren. Daarnaast laat het volgens kijkers goed zien hoe het is om een negatief zelfbeeld te hebben op een jonge leeftijd. Een aantal vrouwen lieten op sociale media weten dat ze de film als 16-jarige meisje graag hadden gezien. 

De film ‘Reflect’ is te zien op Disney+. 

Doelgroep: 
Kinderen en jongeren
Ouders

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco