Sanne Wevers stapt vanwege gedrag teamgenoot uit nationale turnselectie | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Sanne Wevers stapt vanwege gedrag teamgenoot uit nationale turnselectie

Sanne Wevers is maandag uit de Nederlandse turnselectie gestapt. De olympisch kampioene op de balk van 2016 zegt dat het gedrag van een teamgenoot en het gebrek aan steun van turnbond KNGU de reden voor haar besluit is.

"Er is voor mij een aanhoudende, onwerkbare situatie ontstaan. Hierdoor kan ik niet meer goed functioneren binnen ons team. De basis is immers dat je je in een team veilig en op je gemak voelt en collegiaal met elkaar omgaat", zegt de dertigjarige Wevers in een persbericht.

"Het afgelopen half jaar heb ik er alles aan gedaan om deze situatie te veranderen. Door het ontbreken van regie vanuit de KNGU is dit helaas niet gelukt. Ik ben dus ook enorm teleurgesteld in de KNGU."

Inmiddels is duidelijk dat Wevers op Vera van Pol doelt, die eind vorig jaar in een interview met De Limburger onder meer vertelde over haar bekoelde relatie met de zussen Sanne en Lieke Wevers als gevolg van de turncrisis die ontstond na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag door coaches. Van Pol kreeg een officiële waarschuwing.

"De bond heeft daarmee weliswaar aangegeven dat de ernst van de situatie wordt onderschreven, maar heeft daarna niet verder doorgepakt. Vanwege het uitblijven van medewerking van de turnster is een bemiddelingstraject met een extern bureau gefaciliteerd. Ook hierbij heeft deze teamgenoot aangegeven niet te willen meewerken en niet in gesprek te willen gaan", vertelt Wevers.

"De KNGU heeft gedrag- en omgangsregels maar blijkt, gezien de ontstane situatie, niet in staat hier daadwerkelijk gevolg aan te geven en consequenties aan te verbinden. Noch de technisch directeur, noch de algemeen directeur, noch (de voorzitter van) het bestuur is erin geslaagd het tij te keren en het teamproces te herstellen."

'Ik stop niet als sporter'

Wevers en de KNGU hadden al een zeer roerige tijd achter de rug, waarin haar inmiddels vrijgesproken vader Vincent Wevers en enkele andere turncoaches werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

"Ik vind het onvoorstelbaar dat ik me in deze situatie bevind en zie geen perspectief dat dit op korte termijn wordt opgelost. Ik kan niet anders dan de conclusie trekken dat ik niet binnen de huidige organisatie en cultuur van de KNGU pas en wil passen. Dit zijn niet de normen en waarden waar ik voor sta en dit is voor mij geen gezonde topsportomgeving", sluit Wevers haar persbericht af.

"Het is natuurlijk enorm pijnlijk dat ik dit besluit na achttien jaar turnen op topniveau heb moeten nemen. Dit betekent concreet dat ik nu uit de nationale selectie stap, maar dit betekent niet dat ik stop als sporter. Ik ga de komende periode gebruiken om te onderzoeken hoe ik mijn toekomst ga invullen. Tot slot hecht ik eraan om te benadrukken dat de ervaringen van mijn vader Vincent met de KNGU geen enkele invloed hebben op mijn genomen besluit."

De KNGU heeft nog niet gereageerd op het besluit en de uitleg van Wevers. Zus Lieke Wevers zit nog wel in de turnselectie, net als namen als Elze Geurts, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser en Tisha Volleman.

 

Bron Nu nl

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco