Steun dit project over pesten Pom The Great (persoonlijke film van regisseur Jonas Klinkenbijl) | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Steun dit project over pesten Pom The Great (persoonlijke film van regisseur Jonas Klinkenbijl)

 

Toen Jonas ons een aantal maanden geleden belde en vertelde over het project Pom The Great werden wij gelijk enthousiast. Het is een pracht idee! Helpen jullie mee om deze droom van Jonas (zie videoboodschap) te realiseren? 

 

De vraag wat er omgaat in het hoofd van een ander op emotioneel vlak intrigeert me al jaren. Gedachten in je hoofd krijgen pas gewicht door de emoties die ze oproepen. Ik kan delen wat er in het hoofd van Pom omgaat, omdat ik weet wat er in mijn eigen hoofd om gaat en hoe ik zelf met pesten om ging als kind. Pom is een vluchter. Hij vlucht in zijn hoofd en in zijn fantasie. Iedereen heeft zijn eigen strategie om met malende gedachten om te gaan. Escapisme is overlevingsstrategie, dat is het onderwerp van Pom (the great). 

 
Pom durft z'n moeder niet te vertellen dat hij gepest wordt. Op zoek naar zijn lef verliest hij zich steeds dieper in wonderlijke fantasie.

HET VERHAAL


Pom durft zijn moeder niet te vertellen dat hij gepest wordt. 

Om te weten wat er in iemands hoofd afspeelt moet je erin kunnen kijken. Dat gaat meestal niet zo goed, maar in Pom (the great) gaat het wel! 

De film laat zien hoe Pom, een jongen van negen, zich verliest in malende gedachten over een vervelende ervaring die hij heeft meegemaakt. Door te spelen en te fantaseren probeert hij de ervaring een plekje te geven. 

De film gebruikt op een originele manier geluid en animatie om de gedachten en gevoelens van Pom tot leven te brengen. Zo ontdekken we dat er meer in Pom omgaat dan je op het eerste gezicht zou denken. 

MOTIVATIE

Pom (the great) is een persoonlijke film van regisseur Jonas Klinkenbijl.

Pom (the great) leent uit mijn eigen ervaringen met pesten, maar ook elementen uit verhalen van vrienden en bekenden worden gebruikt. Tijdens het nadenken over het verhaal kwam ik erachter dat ik als kind last had van tics en dwangmatig gedrag (zoals alleen op hele stoeptegels mogen lopen van jezelf) iets wat ik lang vergeten was. Na wat research besefte ik dat tics worden veroorzaakt door stress en spanning, in mijn geval veroorzaakt door pesten. Ik besefte me dat wij dit nooit gesignaleerd hadden als iets dat met pesten te maken had. Ik wist meteen dat ik de kern van mijn verhaal had gevonden. 
 
Pom is geen held. Hij is wellicht niet eens dapper. Maar hij is ook geen slachtoffer. Zijn overlevingsmechanisme is toevallig naar binnen gericht. Tegenslag activeert zijn innerlijke wereld die des te mooier en rijker wordt en dat maakt hem mooi. Dat is voor mij de betekenis van de titel Pom (the great). 


De film zal natuurlijk worden vertoond op filmfestivals. Maar we hopen dat de film ook een bijdrage kan leveren om pesten op scholen te verminderen. Daarom zijn we in gesprek met de Stichting Stop Pesten NU. We hopen dat de film kan dienen als een startpunt voor een gesprek over pesten. De film heeft als invalshoek dat niet iedereen hetzelfde reageert op pestgedrag. 
 

DOE JE MEE?
 

Vind je dit een waardige missie of een mooi verhaal? Dan kun helpen door te doneren!
 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco