Stop hou op! Een boek voor jonge kinderen om pesten bespreekbaar te maken van Woezel en Pip en Stichting Stop Pesten Nu | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Stop hou op! Een boek voor jonge kinderen om pesten bespreekbaar te maken van Woezel en Pip en Stichting Stop Pesten Nu

Super trots op onze samenwerking met Woezel & Pip om een boek voor jonge kinderen over pesten te maken.

STOP, HOU OP! TOEGANKELIJK PRENTENBOEK OVER PESTEN

Wat doe je als je kindje gepest wordt of misschien zelf een ander kind pest? Hoe pak je een moeilijk en gevoelig onderwerp als dit aan, zonder dat je het vertrouwen van je kindje schaadt? De nieuwe Woezel & Pip-titel met een maatschappelijk thema werd samen met Stichting Stop Pesten Nu! geschreven.

‘Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking en dit unieke boek. Het biedt op een kindvriendelijke manier een helpende hand voor een onderwerp dat vaak lastig bespreekbaar blijkt.’ – Stichting Stop Pesten Nu!

 

Het prentenboek, dat het onderwerp ‘pesten’ op een toegankelijke manier bespreekbaar maakt, is speciaal bedoeld voor verzorgers in de breedste zin van het woord. Het biedt (groot)ouders, leerkrachten, coaches en andere volwassenen handvatten om dit moeilijke onderwerp op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier te bespreken. De vriendjes uit de Tovertuin komen in een realistische pestsituatie terecht die binnen de veilige kaders van hun eigen, vertrouwde Tovertuin ook weer opgelost wordt. Want zeg nou zelf, je inleven in Charlie is niet zo moeilijk!

Woezel & Pip – Stop, hou op!

Woezel en Pip spelen met hun vriendjes in de Tovertuin. Dan valt Charlie in een modderplas. Buurpoes maakt grapjes over hem en Woezel lacht hem uit. En Pip? Die staat erbij en kijkt ernaar. Verdrietig loopt Charlie weg. Tante Perenboom legt de vriendjes uit waarom Charlie zich zo rot voelt. Woezel, Pip en Buurpoes schrikken ervan. Dat was niet de bedoeling! Ze zeggen sorry en al gauw zijn ze allemaal weer vriendjes

Bekijk het boek hier.

 

 

Woezel & Pip - stop , hou op

Lesbrief – Stop, hou op!

Bij het prentenboek is een speciale lesbrief gemaakt. Met deze lesideeën kan de juf of meester met de leerlingen over pesten in gesprek gaan. Download de lesbrief hier.

In het boek is een informatieve flyer toegevoegd waarin allerlei manieren worden benoemd om pestsituaties bespreekbaar te maken en op te lossen.

 

Wat doe je als je kindje gepest wordt of misschien zelf pest?

Hoe pak je een moeilijk en gevoelig onderwerp als dit aan, zonder dat je het vertrouwen van je kindje schaadt? 

Het nieuwste boek van, dat we samen met Stichting Stop Pesten NU schreven, probeert hierbij te helpen. Voor alle ouders en verzorgers die dit moeilijke onderwerp op een makkelijke manier bespreekbaar willen maken. Nu beschikbaar in diverse (online) winkels: https://www.woezelenpip.nl/grote-mensen/producten/

Voor scholen en peuterzalen hebben wij samen een lesbrief bij het boek Stop Hou Op gemaakt om samen met de kinderen in gesprek te gaan.

Download hier de lesbrief Stop Hou Op lesbrief van Woezel & Pip

Stop hou op! Woezel & Pip en Stichting Stop Pesten Nu samenwerking om met jonge kinderen pesten bespreekbaar te maken

Doelgroep: 
Kinderen en jongeren
Professionals
Ouders

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco