'Stop pesten nu' scandeert het in Dronten, Voorlichting tegen (cyber-)pesten valt in de smaak in Dronten | Stop Pesten NU

084-8340086

'Stop pesten nu' scandeert het in Dronten, Voorlichting tegen (cyber-)pesten valt in de smaak in Dronten

Uit volle borst klinkt het door de volle theaterzaal van de Meerpaal in Dronten: ,,Stop pesten nu!" Meerdere keren hebben de pakweg 500 aanwezige leerlingen van het Almere College in Dronten een uitbundig applaus laten horen.

Uit volle borst klinkt het door de volle theaterzaal van de Meerpaal in Dronten: ,,Stop pesten nu!" Meerdere keren hebben de pakweg 500 aanwezige leerlingen van het Almere College in Dronten een uitbundig applaus laten horen. Het mag duidelijk zijn dat de interactieve voorlichting tegen (cyber-)pesten en pro-gehoorbescherming in de smaak valt. 

Voorlichting tegen (cyber-)pesten valt in de smaak in Dronten

De voorlichtingsdag voor alle scholieren uit Dronten is een opmaat naar het Youngsterfeest (georganiseerd door Verantwoorde Feesten) dat deze zomer voor het eerst wordt opgenomen in het programma van de Meerpaaldagen. Alle in Dronten aanwezige leerlingen van de twee middelbare scholen uit het dorp komen in vier sessies langs in De Meerpaal. Via hun eigen koptelefoon kunnen ze de voorlichtingsfilmsop het grote scherm volgen. Na een wat rumoerige start is het al snel muisstil in de zaal. Af en toe klinkt wat gelach. 

Een kreet van afgrijzen (ieeewwww!), een waarschuwing aan een van de hoofdrolspelers ('doe het niet') en dus applaus en gejoel. Myrthe Rupert is een van de tweedeklassers die in de zaal zit. Zij  heeft met plezier naar de filmpjes gekeken. De belangrijkste les? ,,Dat je niet elk vriendschapsverzoek moet accepteren." Of ze op 12 augustus naar het Youngsterfeest voor 12- tot en met 17-jarigen gaat, weet ze nog niet, maar waardering voor het initiatief heeft ze wel. Belangrijkste namen voor het indoor-festival in De Meerpaal zijn Gio en Mitchl. ,,Het lijkt me wel een leuk feest."

Bron De Stentor

Persbericht Verantwoorde Feesten / Youngsters:

Op Woensdag 21 juni vond een unieke voorlichtingsdag over pesten en gehoorschade plaats in Theater de Meerpaal in Dronten. Ruim 2000 jongeren van 12 t/m 17 jaar kregen voorlichting op een verrassende en vernieuwende manier door een combinatie van indrukwekkende video's en draadloze hoofdtelefoons welke, tot ieders verrassing, een heuse lichtshow bleken te bevatten. Hierdoor verlichtte de jongeren zelf de goedgevulde zaal volledige en maakten ze zo onderdeel uit van een bijzondere lichtshow, dit werd dan ook met de nodige "oooeee's en aaaahh's ontvangen.

De voorlichtingsdag werd georganiseerd door "Verantwoorde Feesten", makers van het "YOUNGSTERS!" feest wat op zaterdag 12 augustus zal plaatsvinden tijdens de jaarlijkse Meerpaaldagen. Onderdeel van dat concept is de voorlichting over pesten en gehoorschade.

Met input van de Stichting Stop Pesten NUNationale HoorstichtingOorcheck.nlI Love My EarsStichting prevENT (KNO-artsen) en official partner van Verantwoorde Feesten
 Alpine Hearing Protection. hebben Verantwoorde Feesten en hoofdtelefoon producent Audivers eigentijdse voorlichtingsvideo's geproduceerd waar de jongeren zich in herkennen. Deze werden tijdens deze voorlichtingsdag voor het eerst getoond en zeer goed ontvangen door zowel de jongeren als genodigden als de Burgemeester en wethouder van Dronten en de aanwezige pers.

Opvallend detail was de stilte tijdens de voorlichtings-sessie's in de grote theaterzaal, volgens organisator Gerben van de Pas is dat het extra voordeel van de hoofdtelefoons....en natuurlijk de inhoud van de getoonde video's.

Na de voorlichting werden de jongeren getrakteerd op een optreden van DJ MitchL (founder van Verantwoorde Feesten en YOUNGSTERS) op het ontmoetingsplein waar ook een informatie-stand aanwezig was met folders, flyers en gadgets. Het grootste deel van de dag waren ook Patricia (Stichting Stop Pesten NU!) en Ilke (Nationale Hoorstichting / Oorcheck) aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. 

De organisatie van de Meerpaaldagen,de gemeente Dronten, de meewerkende scholen, jongerenwerk Dronten, jeugdpolitie Dronten en Theater de Meerpaal kijken terug op een zeer geslaagde dag en de jongeren zelf kunnen niet wachten op het "YOUNGSTERS!"-feest op zaterdag 12 augustus tijdens de Meerpaaldagen 2017.

Verschillende persberichten over de voorlichtingsdag:

Klik HIER voor videoverslag van "De Stentor"

Klik HIER voor videoverslag van "De Drontenaar"

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco