Tubantia Voetbalteam RKSV NEO F2 heeft ervoor gekozen om het logo van ‘Stop Pesten Nu’ op hun mouw te dragen 22 september 2015 | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Tubantia Voetbalteam RKSV NEO F2 heeft ervoor gekozen om het logo van ‘Stop Pesten Nu’ op hun mouw te dragen 22 september 2015

PESTEN IS ZO STOM…

Deze week wordt er extra veel aandacht besteed aan pesten. Ook bij NEO. Want pesten mag je gerust zinloos geweld noemen.

In Nederland worden er elke week 330.000 kinderen gepest. Dat zijn 6 tot 8 kinderen per klas. Dat is eigenlijk schrikbarend veel. En daar moeten we met z’n allen wat tegen doen.

Op www.weektegenpesten.com en op www.stoppestennu.nl wordt uitgebreid aandacht aan dit onderwerp besteed.

Pesten is een groepsproces en het kan bijzonder schadelijk zijn voor slachtoffers. Bij het pesten heb je met drie partijen te maken. Allereerst heb je de pesters ofwel de pestkoppen. Dit zijn kinderen die hun boosheid of woede afreageren door te gaan pesten. Eigenlijk is het zielig gedrag. Dan heb je het slachtoffers ofwel de zondebokken, degenen die gepest worden. En tenslotte heb je de meelopers. Dit zijn de kinderen die niets durven te zeggen uit angst zelf gepest te worden door de bewuste pestkoppen. Omdat ze niets ondernemen tegen het pesten zijn zij eigenlijk ook pestkoppen.

Als je gepest wordt moet je daar zo snel mogelijk met iemand over praten. Iemand die je volledig vertrouwd. Dat kan zijn je vader of moeder, je leider of leidster, je trainer of trainster, of iemand anders bij onze club. Je kunt vooral ook gaan naar Hans Hobert, onze vertrouwenspersoon bij NEO. Hans Hobert is heel lang huisarts geweest in Borne en is al een aantal jaren onze vertrouwenspersoon (074-2671038 of vertrouwenspersoon@rksvneo.nl) Je kunt meer over hem te weten komen door op de website te kijken onder Informatie, Organisatie en dan Vertrouwenspersoon.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om over het pesten te praten. Als je niets over het pesten zegt, zal er ook niets veranderen. En natuurlijk hebben ook ouders, leiders en trainers daarin hun verantwoordelijkheid in. Zij kunnen hun signalen anderen bekend maken.

Tegen de pestkop zou ik willen zeggen; stop onmiddellijk met dat zinloze geweld! Je weet niet wat je blijvend aanricht bij je slachtoffer. Ook jij kunt hulp vragen als je geen pestkop meer wilt zijn.

Aan de meeloper geef ik de boodschap mee, verzet je tegen het pesten. Wees niet bang, kom op voor het slachtoffer en vertel ook jouw verhaal zo snel mogelijk aan één van de personen die hiervoor reeds vermeld staan.

Met z’n allen moeten we ervoor zorgen dat het pesten niet alleen bij NEO, maar overal om ons heen gaat verdwijnen en daar moeten we ons enorm voor inspannen.

NEO F2 heeft ervoor gekozen om het logo van ‘Stop Pesten Nu’ op hun mouw teNEO F2 Mouwdragen. Wat mij betreft een prachtig symbool dat in de hele vereniging en daarbuiten uitgedragen mag worden!

Harrie Besselink, voorzitter NEO

 

 
In alle uitgaven van Dagblad Tubantia aandacht voor Stop Pesten Nu bij voetbalclub

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco