UNESCO, Internationale dag tegen geweld en pesten op school, inclusief cyberpesten | Stop Pesten NU

084-8340086

UNESCO, Internationale dag tegen geweld en pesten op school, inclusief cyberpesten

Een aanzienlijk aantal kinderen en adolescenten over de hele wereld wordt geconfronteerd met geweld en pesterijen op school, waaronder cyberpesten, met als gevolg gevolgen voor hun gezondheid, welzijn en onderwijs. 

UNESCO-lidstaten riepen de  eerste  donderdag van november uit tot Internationale Dag tegen Geweld en Pesten op School, Inclusief Cyberpesten , en erkenden dat schoolgerelateerd geweld in al zijn vormen een inbreuk is op de rechten van kinderen en adolescenten op onderwijs en hun gezondheid en welzijn. wezen. Het roept de lidstaten, VN-partners, andere relevante internationale en regionale organisaties, evenals het maatschappelijk middenveld, inclusief niet-gouvernementele organisaties, individuen en andere belanghebbenden, op om de internationale dag te helpen promoten, vieren en faciliteren.

Deze dag roept leerlingen, ouders, leden van onderwijsgemeenschappen, onderwijsautoriteiten en een reeks sectoren en partners, waaronder de technologie-industrie, op om deel te nemen aan het voorkomen van alle vormen van geweld en het bevorderen van veilige leeromgevingen, die zo belangrijk zijn voor de gezondheid. welzijn en leren van kinderen en jongeren. 

Herdenkingen in 2023

De Internationale Dag tegen geweld en pesten op school, inclusief cyberpesten, zal in 2023 plaatsvinden op 2 november . Het zal de sterke banden benadrukken tussen geweld op school en geestelijke gezondheid, onder het thema Geen plaats voor angst: een einde maken aan geweld op school voor een betere geestelijke gezondheid en leren .

De mondiale bezorgdheid over de geestelijke gezondheid en het welzijn van leerlingen blijft groeien, vooral na de COVID-19-pandemie en de verwoestende impact ervan op leerlingen. Scholen zijn bedoeld als veilige en ondersteunende omgeving voor leerlingen en leerkrachten, maar uit onderzoek blijkt dat dit niet altijd het geval is. Voor velen kunnen het plekken zijn waar geweld en pesten iedereen treffen. 

Het sterke verband tussen geestelijke gezondheid en geweld op school is zorgwekkend: ervaringen als geweld, pesten en discriminatie op school kunnen bijdragen aan een slechte geestelijke gezondheid en het leren beïnvloeden, terwijl gevoelens van veiligheid verband houden met betere resultaten op het gebied van de geestelijke gezondheid en het onderwijs. We moeten een einde maken aan het geweld en een goede geestelijke gezondheid op scholen bevorderen om ervoor te zorgen dat leerlingen leren en gedijen in veilige en ondersteunende ruimtes.

Evenementen:

"Op deze Internationale Dag moeten we, zoals op elke dag van het jaar, onze collectieve inzet versterken om pesten en cyberpesten te beëindigen – om scholen ruimtes te maken waar kennis, verbeeldingskracht en relaties kunnen floreren. "

 

Bron UNESCO

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen