Vandaag is het de dag tegen pesten Bron: Kidsweek | Stop Pesten NU

084-0035994

Vandaag is het de dag tegen pesten Bron: Kidsweek

Wist je dat pesten al jaren in de top drie staat van meest besproken onderwerpen bij De Kindertelefoon? In 2018 had één op de tien kinderen er last van. Dat zijn er wel twee of drie per klas! Dat moet stoppen, vinden veel mensen. Vandaag is daarom de Dag tegen Pesten. 

De Dag tegen Pesten is bedacht door de Stichting Stop Pesten Nu. Het idee is dat we op 19 april stilstaan bij pesten. En bij hoe belangrijk het is om het aan te pakken. Sam (15) weet er alles van. Ook hij werd gepest op de basisschool. Toen hij zeven was, verhuisde hij van Frankrijk naar Nederland. Kinderen lachten hem uit omdat hij Frans was. ‘Ze wachtten me vaak op na school’, vertelt hij. Dan zeiden ze gemene dingen. 

Toch populair

Op de middelbare school kwam hij erachter dat hij op jongens valt. ‘Ik heb me daar lang voor geschaamd’, vertelt hij. ‘Net als voor mijn Franse achtergrond.’ Mensen scholden hem al uit voor homo voordat hij uit de kast was. Uiteindelijk vertelde hij het aan zijn moeder. ‘Die accepteerde me zoals ik ben’, vertelt hij. Na een tijd vertelde hij het ook op school. Dat luchtte op. En uiteindelijk stopte ook het pesten. ‘Inmiddels ben ik best populair’, vertelt hij. ‘Ik heb veel vrienden die me accepteren zoals ik ben.’ 

Bron: KIdsweek

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):