Veel steun voor gepeste Suze (9), duizenden bestellingen voor 'stop pest-armbandje' | Stop Pesten NU

084-0035994

Veel steun voor gepeste Suze (9), duizenden bestellingen voor 'stop pest-armbandje'

Veel steun voor gepeste Suze van 9 jaar

Suze van 9 uit Spakenburg wordt op school en in de buurt gepest. Haar moeder schreef daarover een bericht op Facebook en dat heeft haar leven behoorlijk veranderd. In een paar dagen ging ze van 75 volgers naar meer dan 50.000 volgers.

Kinderen zeggen dat ik lelijk ben, vies ben en stink. En dat mijn step niet goed is. En dat raakt mij eigenlijk wel een beetje. 

Suze

Het meisje kreeg niet alleen veel volgers, maar ook heel veel lieve berichten. Zelfs voetbalster Lieke Martens stuurde een dikke knuffel en de boodschap dat pesten echt moet stoppen. 

Wat verschrikkelijk om te zien dat je zoveel verdriet wordt aangedaan. Ik wil heel graag zeggen dat ik je een lieve, leuke en stoere meid vind. 

Lieke Martens

Via haar insta verkocht Suze al armbandjes en nu wil ze met een speciaal armbandje geld ophalen voor een goed doel tegen pesten. Daar zijn er nu al duizenden van verkocht. Toch vindt Suze al die volgers en armbandjes niet het belangrijkste.

Ik hoop dat de pesters en de ouders van de pesters dit ook hebben gezien en gelezen. Dat ze erover praten en dat het stopt. 

Suze

 

Bron NOS Jeugdjournaal

 

Wil jij ook een Stop Pesten armbandje van Suze bestellen?​

 

Het armbandje voor STOP PESTEN staat inmiddels online op www.onlybysuus.net. Van iedere verkochte armband gaat 1,- naar Stichting Stop Pesten Nu
 
Lieve groet, Familie ter Haar
 
 

 

De 9-jarige Suze ter Haar kwam regelmatig met rode ogen thuis van school als ze die dag weer gepest was door haar klasgenootjes. Kinderen noemde haar lelijk en vies. Haar moeder schreef daarover een bericht op Facebook, die ervoor heeft gezorgd dat Suze nu overladen wordt met duizenden steunbetuigingen. Het meisje uit Spakenburg heeft een ‘stop pest-armbandje’ gemaakt, waarvan er nu al meer dan 1500 zijn verkocht.

“Ik had dit nooit verwacht”, zegt Suze tegen Hart van Nederland. Een tijd lang zat ze niet lekker in haar vel omdat kinderen erg gemeen tegen haar deden. “Kinderen kunnen je heel veel pijn doen. Daardoor kreeg ik minder zelfvertrouwen. Ik had hele sombere gedachten.” Om haar sombere gedachten even weg te zetten, begon ze met het maken van verschillende armbandjes tegen pesten. Die zette ze op Instagramom ze te verkopen. Ze begon met 75 volgers.

50 duizend volgers

Ondertussen ging het pesten door. Toen Suze voor de zoveelste keer huilend thuiskwam, was haar moeder Angelique het zat. Ze plaatste een hartverscheurend relaas op Facebook over wat het gepest met haar dochter doet. “‘Ze zeggen weer dat ik lelijk en raar ben, dat ik stink en dat mijn voetbalpakje nep is. En daar word ik zo onzeker van mam’. Ik kan wel janken als ik dit ‘weer’ te horen krijg, mijn moederhart breekt”, schreef ze.

Het bericht werd duizenden keren gedeeld en binnen de kortste keren kreeg Suze meer dan 50.000 volgers op Instagram. Ze werd bedolven onder lieve reacties van mensen die met haar meeleefde. “Die reacties vind ik heel leuk en lief. Daardoor heb ik een stuk meer zelfvertrouwen gekregen”, zegt Suze blij.

Armbandje

Buiten alle lieve reacties, wilden ook steeds meer mensen haar armbandjes kopen. Ze besloot toen om eenzelfde armbandje te ontwerpen die staat voor het stoppen van pesten. Het is een zilver armbandje, met in het midden een rood kraaltje. “Dat kraaltje staat voor ‘stoppen’: het ‘stop pest-armbandje'”, aldus Suze. Inmiddels heeft ze er daarvan al zo’n 1500 verkocht en staan er nog duizenden bestellingen op de lijst.

Moeder Angelique hielp Suze bij het maken van de armbandjes, maar omdat ze zo veel bestellingen hebben gekregen, is de productie voor nu even stopgezet. “Alleen redden we het niet. Daarom hebben we een fabrikant benaderd die de armbandjes gaat produceren”, zegt Angelique. Een deel van de opbrengst van de armbandjes gaat naar Stop Pesten Nu. “Ik hoop dat het pesten op deze manier gaat stoppen”, zegt Suze. “Dat is niet alleen voor mij, maar ook voor andere kinderen belangrijk.”

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):