Videodirecteur NPO op non-actief wegens onderzoek naar wangedrag | Stop Pesten NU

084-8340086

Videodirecteur NPO op non-actief wegens onderzoek naar wangedrag

De NPO laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar videodirecteur Remco van Leen, zo meldt de publieke omroep maandag. Van Leen heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij heeft zijn werk voorlopig neergelegd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een extern bureau. De aanleiding is "een recente publicatie en signalen" dat Van Leen zich schuldig maakte aan wangedrag, meldt de NPO in een verklaring.

Van Leen was volgens de omroep mogelijk betrokken bij grensoverschrijdend gedrag toen hij werkzaam was bij de toenmalige omroep TROS. Hij werkte daar tot 2014.

"Van Leen herkent zich niet in de beweringen, maar neemt de signalen serieus", meldt de NPO. De directeur heeft zijn werkzaamheden neergelegd in afwachting van het onderzoek.

Eén eerdere melding over wangedrag Van Leen

De NPO laat weten op de hoogte te zijn van één eerdere melding over wangedrag van Van Leen op het moment dat hij bij de TROS werkte. De publieke omroep zegt dat die klacht is afgehandeld, waarna er geen gronden meer waren "die een goede vervulling van zijn werkzaamheden bij de NPO in de weg zouden staan".

AVROTROS hoopt dat het onderzoek naar Van Leen "meer inzicht en duidelijkheid over de situatie" zal geven. "We zullen alle medewerking verlenen om elke steen boven te krijgen", zegt een woordvoerder van de omroep.

Afgelopen week presenteerde de commissie-Van Rijn de resultaten van het onderzoek naar wangedrag bij de NPO. Drie op de vier (oud-)medewerkers van de NPO die aan het onderzoek meededen, gaven aan wangedrag te hebben ervaren. De commissie kreeg tijdens het onderzoek geen klachten over Van Leen binnen.

 

Bron Nu.nl

Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen