WIN ACTIE voor leerkrachten: 3-delige boekenserie Pesten in Perspectief | Stop Pesten NU

084-8340086

WIN ACTIE voor leerkrachten: 3-delige boekenserie Pesten in Perspectief

Beste leraar, wil jij kans maken op dit drieluik om aankomend schooljaar op een interactieve manier met je leerlingen over pesten en de rollen in gesprek te gaan? Wij kunnen 3 leerkrachten blij maken met deze serie.

WIN ACTIE voor leerkrachten - Pesten in Perspectief

Deze geïllustreerde boeken richten zich op visuele elementen om het verhaal te vertellen over pesten en de rollen van alle betrokkenen rondom pesten om de leerervaringen over pesten te verrijken. 

Hoe kan je deze prijs winnen?

Bedenk een creatieve activiteit of project waarbij je pesten en de verschillende rollen op een unieke en inspirerende manier bespreekbaar maakt in de klas. Dit kan een kunstproject, een toneelstuk, een gedichtenbundel, een podcast, een muurkrant of een andere creatieve vorm zijn.

Inzendingen

Stuur een e-mail naar redactie@stoppestennu.nl met jouw creatieve activiteit vòòr 1 september 2023

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

 

Serie Pesten in Perspectief

In de serie Pesten in Perspectief ga je met het thema pesten aan de slag door verschillende perspectieven te belichten. Er zijn verhalen over het kind dat gepest wordt, over degene die pest en je leest over het kind dat toekijkt of meedoet met pesten. Het unieke aan deze drieluik is deze aandacht voor de rollen van alle betrokkenen rondom pesten. Op deze manier krijgen kinderen inzicht in alle mogelijke gevoelens die komen kijken bij pesten en kunnen deze bespreekbaar worden gemaakt.

Stoer!
Tess doet heel gemeen tegen Lisa. Op school doet iedereen wat Lisa zegt, Lisa is de baas. Ze wil graag dat iedereen ziet hoe stoer ze is. Maar is ze eigenlijk wel zo stoer? Bekijk inzichtexemplaar Stoer! 

Raar!
Bij alles wat Lisa doet of zegt, zegt Tess dat het raar is. Lisa probeert alles aan zichzelf te veranderen, maar dit zorgt er niet voor dat Tess stopt. Wat kan Lisa nog doen om het wel te laten stoppen? Bekijk inzichtexemplaar Raar!

Bang!
Fleur is bang voor Tess. Ze ziet dat Lisa door haar wordt gepest. Fleur durft niet voor Lisa op te komen, omdat ze bang is dat ze dan zelf weer gepest zal worden. Wat kan Fleur wel doen om Lisa te helpen? Bekijk inzichtexemplaar Bang!

Achterin het boek vind je naast toelichtingen over de serie en tips ook reflectievragen die je tijdens het lezen kunt stellen. Deze reflectievragen zorgen voor een actieve koppeling van het verhaal uit het boek naar het hier en nu in de klas. Tevens is gedacht aan verschillende verwerkingsactiviteiten die je kunt inzetten.

Doelgroep: 
Professionals

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen