Zesjarig jongetje wordt gepest vanwege zijn afstaande oren - dan nemen zijn ouders een drastische beslissing | Stop Pesten NU

084-0035994

Zesjarig jongetje wordt gepest vanwege zijn afstaande oren - dan nemen zijn ouders een drastische beslissing

Geen enkele ouder wil zijn dat hun kind gepest wordt of pijn lijdt. Omdat dit zesjarige jongetje zo erg werd gepest vanwege zijn afstaande oren, namen zijn ouder een drastische beslissing. Gage, het zoontje van Kallie Berger, werd tijdens zijn eerste jaar op school gepest. Klasgenootjes zeiden dat het zesjarige jongetje op een elf leek en rare oren had. Omdat de andere kinderen gemeen waren, wilde Gage vaak niet naar school toe. Kallie en haar man, Tim, moesten hulpeloos toe kijken, terwijl hun zoontje werd gepest. De school wist ook geen einde te maken aan de pesterijen. 

Soms keek Gage in de spiegel en hield hij zijn oren vast om te zien hoe hij eruit zou zien. “Hij voelt zich soms minderwaardig en denkt: ik ben niet goed genoeg,” vertelde zijn moeder aan Inside Edition. Zijn ouders waren bang dat de pesterijen zijn zelfvertrouwen voor altijd zouden schaden. “Ik wil gewoon niet gepest worden,” vertelde het jongetje. 

Na er heel goed over te hebben nagedacht, namen Tim en Kallie, samen met Gage, een drastische beslissing. Ze maakten een afspraak met een plastisch chirurg om Gage’s oren te laten behandelen. De operatie duurde zo’n twee uur en na twee dagen mocht het verband worden verwijderd. Toen Gage het resultaat zag, lichtte zijn hele gezichtje op. Dit verhaal speelde zich een paar jaar geleden af, maar de kwestie is niet minder actueel. Veel mensen zetten namelijk hun vraagtekens bij cosmetische ingrepen bij pesten. Is er een limiet en waar ligt de grens?

De wanhoop van deze ouders is makkelijk te begrijpen en Gage is ontzettend blij na de operatie. Wat denk jij van cosmetische ingrepen vanwege pesten? Pesten is verschrikkelijk en een groot probleem in onze maatschappij. Voor hulp bij pesten kun je terecht op bijvoorbeeld Stop Pesten NU. Het is heel belangrijk om erover te praten! 

Bron: Ongelooflijk.co

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):