14 augustus 2014 Vuisten gebald tegen pesten (Telegraaf) | Stop Pesten NU

084-8340086

14 augustus 2014 Vuisten gebald tegen pesten (Telegraaf)

Ook voor BN’ers als Edwin Evers geldt: genoeg is genoeg

HENGELO, woensdag | door JAN COLIJN

BN’ers in de bres tegen het pesten. K1-bokser Peter Aerts die de strijd aangaat, FC Twente-icoon Sander Boschker die niet alleen ballen stopt maar ook pesters, Normaalzanger Bennie Jolink die pesten niet normaal vindt. En ’s lands beroemdste radio-dj Edwin Evers met de vuist op tafel.

„Elke BN’er die we benaderen, doet meteen mee”, zegt Jeroen Wevers. „Dat zegt toch wel hoe dit leeft. Bekend Nederland wil opstaan tegen het pesten.”

Jeroen Wevers, grafisch vormgever uit Hengelo, en fotograaf Stefan Schipper lanceren dezer dagen samen met Patricia Bolwerk en Anja Engelbertink van de stichting Stop Pesten Nu een opmerkelijke campagne. Daarbij geholpen door reclameman Martijn Guillot. In het oog springende foto’s van BN’ers met gebalde vuist met het bekende oranje polsbandje.

Jongeren die door pestkoppen stelselmatig worden getraineerd en zelfs uit het leven stappen, ‘schopfilmpjes’ die op internet circuleren. Patricia Bolwerk kon het niet langer aanzien, zegde haar vaste baan op, volgde via de stichting Omgaan met Pesten een cursus en maakt zich nu hard voor de slachtoffers.

Al is de definitie van pesten volgens haar soms best lastig. „Je hebt natuurlijk de kleine plagerijtjes. Verbale pesterijtjes. Dat hoeft niets te betekenen. Maar het wordt anders als het stelselmatig gebeurt. Cruciaal is of het ‘doelwit’ het als pesten ervaart.”

 
 

Vandaag in de (bron en copyright) Telegraaf, artikel van Jan Colijn 

 

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen