Jurre Geluk en Dzifa Kusenuh leggen het fenomeen dickpics onder de microscoop | Stop Pesten NU

084-8340086

Jurre Geluk en Dzifa Kusenuh leggen het fenomeen dickpics onder de microscoop

De dickpic: hoe komen we eraan en hoe komen we eraf? Met de groei van sociale media zoals Instagram en Snapchat worden dickpics aan de lopende band verstuurd én komt de ongewenste dickpic voortdurend in het nieuws. Eén op de vijf vrouwen van twaalf jaar of ouder heeft er weleens een – of meerdere – ontvangen. Waar komt de behoefte vandaan om een dickpic te sturen? Wat doe je als je een ongewenste foto krijgt? En als een dickpic wel gewenst is, wat is dan een mooie foto?  In de vierdelige serie ‘Dickpics: de keiharde wetenschap’ zoeken Jurre en Dzifa het tot op de bodem uit. Ze duiken de geschiedenis in, want wanneer verscheen de eerste dickpic? De meeste mensen zeggen dat ze het smerig vinden, maar wat zeggen ons brein, ogen en lichaam? Waarom worden er amper pussypics verstuurd? En ze gaan op zoek naar Het Perfect Paaltje: de mooiste, gewenste, dickpic van Nederland. ‘Dickpics: de keiharde wetenschap’ is vanaf 27 november vier dagen achter elkaar om 22.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Jurre: "Voor mij was een dickpic iets grappigs, iets wat er in de gayscene bij hoorde. Toen ik leerde wat het effect kan zijn van een ongevraagde dickpic en hoorde hoeveel vrouwen, jonge meiden, ermee te maken hebben, vond ik dat schokkend. Dat geldt natuurlijk niet voor een gevraagde dickpick, dat kan gewoon heerlijk sexy en lekker stout zijn. Daar kan ik geen genoeg van krijgen." 

Dzifa: "Dickpics sturen zag ik altijd als een digitale vorm van potloodventen, maar door dit programma weet ik nu welke psychologie en geschiedenis erachter zit en ben ik de dickpick verstuurder beter gaan begrijpen. Van de gewenste dickpick verstuurder althans, want een ongewenste dickpick sturen is niet oké. In dit programma belichten we de dickpic en de wereld die daarachter schuilt van alle kanten."  
 
Bekijk hieronder de trailer 

Trailer Dickpics

Expositie Het Perfecte Paaltje 
In dit programma gaan Dzifa en Jurre op zoek naar de mooiste dickpic van Nederland. De winnende foto van Het Perfecte Paaltje wordt nageschilderd door kunstenaar Diederik Grootjans en komt te hangen in Moya Museum in Oosterhout. 

 

Bron

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen