Mijn leraar stond erbij en keek ernaar, pesten Bron: EO (BEAM) | Stop Pesten NU

084-8340086

Mijn leraar stond erbij en keek ernaar, pesten Bron: EO (BEAM)

Maandag hebben we een poll uitgezet om erachter te komen hoeveel van onze EO BEAM’ers gepest worden. We schrokken ons KAPOT: Zo’n 73% van onze BEAM’ers is gepest en zelfs een aantal daarvan vertelden ons dat ze NIET SERIEUS werden genomen door hun docenten. Daarom hier 3 voorbeeldverhalen, zodat je mag weten dat je niet de enige bent!
 

'Ik moest maar beter leren fietsen'

‘’Toen ik in de eerste klas zat, vertelde ik aan de maatschappelijk werker dat ik gepest werd en wat er onderweg naar school gebeurde.  Ze ging in gesprek met wat klasgenoten en kwam terug met hun reactie: Ik zou te sloom fietsen. Ze zei dat ik misschien moest gaan oefenen met mijn moeder, om conditie op te bouwen. Het geeft me een naar gevoel wanneer ik denk aan de leerlingen die nu gepest worden. Ik gun ze leraren die durven te zien wat er gebeurd, die ze geloven, naar ze luisteren en het lef hebben in de klas de confrontatie aan te gaan.’’  - Cinda (20)

'Er werd door volwassenen toch nooit wat aangedaan'

‘’Op de basisschool kwamen er een aantal klasgenoten op mij af rennen en 1 daarvan duwde mij van het muurtje af de bosjes in. Mijn beste vriendin vond dat de directeur nu echt wat van het pestgedrag moest weten en dat hij er wel iets aan zou kunnen doen. Ik was erg overstuur en op het moment dat de directeur kwam, waren bijna al mijn klasgenoten, waaronder de grote pestkop, erbij komen staan. De directeur vroeg of het waar was dat ik van het muurtje af was geduwd, en vervolgens schaarde iedereen zich achter de pestkop. De directeur deed er niks aan en ook mijn leraren op de basisschool hebben nooit iets tegen het pesten gedaan.’’ - Irene (25)

'Zonder bewijs kreeg ik hun aandacht niet'

‘’Op het moment dat ik eindelijk het lef had om naar mijn mentrix te stappen, was het enige wat ze zei: "Heb je bewijs? Wat doen ze allemaal dan?" op een veroordelende toon naar mij toe. Ik voelde me al slecht maar nu voelde ik me al helemaal niet serieus genomen. Een mentor zou naar me moeten luisteren in plaats van te doen alsof het niks is. Ik kon nergens mijn verhaal kwijt, omdat leraren toch niks deden terwijl het voor hun eigen neus gebeurde.’’ - Sarah (24)

Als jij ook gepest wordt en het gevoel hebt dat je nergens serieus genomen wordt, kan je online veel websites en chats vinden. Daar kan je anoniem je verhaal kwijt en vragen om hulp! Bijvoorbeeld Stop Pesten NuPestweb of De kindertelefoon.

Bron: EO.beam

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco