YouTubers over online pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

YouTubers over online pesten Sabrina Putri, Enzo Knol en Rutger Vink

Vandaag is het 19 april, dat betekent dat het vandaag de nationale dag tegen pesten is. Er wordt tot op de dag van vandaag nog steeds veel gepest en dat is natuurlijk onacceptabel. Wij verzamelden tips van een aantal YouTubers over dit onderwerp.

ONLINE PESTEN

Tegenwoordig gebruikt iedereen social media. Het lijkt allemaal geweldig, je bent dag en nacht met iedereen verbonden en alles ziet er mooier uit. Social media brengt natuurlijk ook een aantal nadelen met zich mee. Eén daarvan is het pesten dat kan ontstaan door een gevoel van anonimiteit. Mensen durven online meer en gebruiken social media als uitlaatklep. Niet alleen online wordt er gepest, nog steeds wordt er heel veel op school en zelfs op bepaalde werkvloeren gepest. 

TIPS VAN ENZO KNOL OVER PESTEN IN DE KLAS

Door de jaren heen heeft Enzo Knol een groot YouTube-kanaal opgebouwd. Wat de meeste van jullie misschien wel weten, is dat Enzo vroeger gepest is. Hij geeft twee tips voor mensen die gepest worden: 1. Geef de pesters niet wat ze willen. Lach om de grapjes die ze maken in plaats van er mee te zitten, probeer sterk in je schoenen te staan. 2. Probeer het pestgedrag te negeren. Als dit beiden niet werkt, ga dan een gesprek aan met je ouders en of docenten.

PESTEN OVER SEKSUALITEIT

Ook Rutger heeft een paar gouden tips voor mensen die gepest worden. Rutger heeft in het verleden flink wat te verduren gekregen door pesterijen rondom zijn seksuele voorkeur. Deze video heeft hij gemaakt met een belangrijke boodschap: Weet dat het niet aan jou ligt, uiteindelijk wordt het beter. Bekijk de video hieronder waarin Rutger vragen beantwoordt rondom het onderwerp pesten.

 

Ben jij benieuwd naar meer tips? Check dan de tips van Stoppestennu.nl!

Bron Veed

 
Doelgroep: 
Kinderen en jongeren

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco