Melanie deed zelfmoordpoging na aanhoudende pesterijen op school | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Melanie deed zelfmoordpoging na aanhoudende pesterijen op school

 

De veertienjarige Melanie was aanhoudende pesterijen op school zo zat dat ze afgelopen maandag een zelfmoordpoging deed. Haar vader snapt niet dat de school het pesten niet harder aanpakte.

Want de school weet precies wie de pestkoppen zijn, zo vertelt hij in Hart van Nederland (SBS6).

HAAT EN NIJD

Melanie behoorde eerst tot het groepje dat haar later het leven zuur maakte. Maar toen ze vriendinnen werd met een meisje dat door deze groep gepest werd, keerden de meiden zich ook tegen haar. En dat ging er heftig aan toe.

WC INTRAPPEN

Zo werd Melanie bijvoorbeeld midden in de nacht opgebeld en uitgescholden. Ook achtervolgden de pesters haar op school en probeerden de wc in te trappen waar ze zich verschuilde voor de pestkoppen.

LADING PILLEN

Afgelopen maandag slikte Melanie in haar wanhoop een flinke lading pillen. Inmiddels maakt ze het weer goed, maar terug naar deze school gaat ze niet meer. Binnenkort start ze op een nieuwe school, iets waar ze heel erg naar uitkijkt.

LIEF GESPREKJE

De school zegt in een reactie niet te hebben geweten dat het pesten door is gegaan, nadat er een gesprek met de pesters plaatsvond afgelopen november. Maar vader Sjef vindt dat de school harder had kunnen optreden: “Als je weet wie de daders zijn, kan je die harder aanpakken, in plaats van er een lief gesprekje mee hebben.” Melanies moeder Wendy plaatste een emotioneel bericht op Facebook na het voorval, dat al duizenden keren is gedeeld.

ROTTE APPELS WEG VAN SCHOOL

Ook Patricia Bolwerk van Stichting Stop Pesten Nu vindt dat scholen hardere sancties voor pesters kunnen opleggen: “Scholen kunnen zeggen: dit is het gedrag wat we verwachten van leerlingen. Bevalt je dat niet, dan krijg je drie waarschuwingen en anders ben je van onze school af. Dan heb je misschien twee rotte appels eruit, maar veertig nieuwe leerlingen erin.”

Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl

Bron Linda Nieuws

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco