Week tegen Pesten 2017 18 tm 22 september Thema Online pesten. Pak ’t aan! | Stop Pesten NU

084-8340086

Week tegen Pesten 2017 18 tm 22 september Thema Online pesten. Pak ’t aan!

Stichting Stop Pesten Nu biedt u deze (gratis) lesideeën, les suggesties aan en hopen u hiermee te inspireren om door middel van creatieve ideeën met het thema pesten en cyberpesten bezig te zijn. Bekijk de les suggesties voor de Week tegen Pesten 

Meer dan 150 (gratis) lesideeën, les suggesties over pesten en cyberpesten

Daarnaast is er nog veel praktische informatie te vinden in ons downloadcentrum.

Wij vinden het erg leuk om te horen wat jullie deze tips en les ideeën vinden. Heb jij zelf een leuk idee? Mail deze dan naar onze Redactie en wellicht komt jouw tip hierbij te staan. 

 

 

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt je daarbij. Elk jaar in september doen scholen in het primair- en voortgezet onderwijs mee met de Week Tegen Pesten. Dit schooljaar is het thema: Online pesten. Pak ’t aan!

thema week tegen pesten: online pesten

Zowel leerkrachten als ouders spelen een grote rol in het aanleren van goed gedrag en goede omgangsvormen aan kinderen. Zij hebben een gedeelde verantwoordelijkheid. Online pesten tegengaan kan door op een gelijkwaardige manier samen te werken. Door ouders nadrukkelijk bij de school te betrekken kunnen ouders en school op één lijn komen. Pedagogisch partnerschap tussen volwassenen is daarmee een voorwaarde om te komen tot een “gouden driehoek” tussen leerling, ouders en school.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat interventies bij pesten het meest effectief zijn als ze in samenwerking met ouders gebeuren.

Leerkrachten weten echter niet altijd goed welke rol ouders kunnen spelen bij het tegen gaan van pesten. Andersom weten ouders vaak niet bij wie ze terecht kunnen met vragen of voor advies. De Rijksuniversiteit Groningen heeft onderzoek gedaan naar de vraag hoe je ouders kunt betrekken. In samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut hebben ze vervolgens een speciale aanpak ontwikkeld. Speciaal voor de Week Tegen Pesten stellen we een deel van dit materiaal beschikbaar.

PLaatje Doe mee met de week tegen pesten

Door deelname aan de Week Tegen Pesten 2017 zetten scholen een stap in het voorkomen en aanpakken van online pesten. Elke school geeft weer een andere invulling aan de Week Tegen Pesten. Het gaat erom dat er aandacht is voor pesten en het werken aan een veilige school. Wat doen jullie in de Week Tegen Pesten? Kijk op de pagina Doe mee!>>

plaatje met tekst Tools voor de Week tegen pesten

Tijdens de Week Tegen Pesten lanceren we nieuwe tools. Na de zomervakantie vinden leerkrachten op de pagina Pak ’t aan tools die ze kunnen inzetten om online pesten aan te pakken. Het zijn hulpmiddelen en lesmaterialen om bijvoorbeeld met leerlingen afspraken te maken over online gedrag. Of om ouders te informeren en te betrekken bij het online gedrag van hun kinderen. Andere tools helpen je weer bij het samen met je team in gesprek te gaan over online pesten.

“Ik heb aan het begin van het schooljaar veel tijd geïnvesteerd in de groep en hoe we met elkaar omgaan. Daar plukken we nu de vruchten van” (meester groep 6.)

 

Bron: Pestweb (onderdeel van Stichting School & Veiligheid) 

 

 

 

 

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco