Veelgestelde vragen over pesten door kinderen en jongeren | Stop Pesten NU

084-8340086

Veelgestelde vragen over pesten door kinderen en jongeren

Welkom bij onze verzameling veelgestelde vragen over pesten, speciaal voor jou. Of je nu in de klas, op het schoolplein, in de bus of online te maken hebt met pesten, wij hebben de antwoorden en tips die je nodig hebt om ermee om te gaan. Check snel onze verschillende vragen om te ontdekken hoe je pesten kunt stoppen, hoe je hulp kunt zoeken als je gepest wordt of als je ziet dat iemand anders gepest wordt, en hoe je kunt omgaan met lastige situaties zoals groepsdruk en het verlangen om erbij te horen.

Voor tips & informatie ga naar het Kenniscentrum Pesten & oNline Pesten voor Leerlingen

We hebben het over van alles, zoals hoe je pesten kunt herkennen, wat je kunt doen als je zelf gepest wordt, en zelfs hoe je kunt stoppen met pesten als je merkt dat je anderen pijn doet. Onze experts delen superhandige adviezen en tips om pesten aan te pakken en samen een positieve en gezellige omgeving te creëren voor jou en al je vrienden. Dus, of je nu een leerling bent die gepest wordt, een vriend van iemand die gepest wordt, of zelfs als je merkt dat je af en toe anderen plaagt en wilt stoppen, deze veelgestelde vragen zijn er voor jou.

Klik op de vragen hieronder om de antwoorden te vinden die je zoekt. 

Klik op de vraag om naar het antwoord te gaan - Veelgestelde vragen over pesten - Leerlingen & Kinderen

► Als een klasgenoot telkens gemeen doet maar mij er telkens de schuld van geeft?

► Elke dag bij ons in de klas doen ze Richard na als hij praat en dan trekken ze allemaal gekke gezichten.

► Er is een meisje in onze klas, ze praat niet veel. Als ze praat, klinkt het anders en kinderen lachen haar uit. 

► Hoe kun je pesten stoppen?

► Hoe vertel ik een volwassene dat ik iets naars heb meegemaakt?

► Iemand die ik ken wordt gepest, wat kan ik doen?

► Iemand plaatst foto's en video's van mij op sociale media

► Ik pest soms. Ik wil stoppen, maar ik kan het niet.​

► Ik word elke dag in de bus gepest als ik naar school ga

► Ik word gepest, hoe ga ik hiermee om?

► Soms wil ik bij een bepaalde groep vrienden passen maar als ik erbij ben dan pest ik. Hoe kan ik stoppen met pesten en mijn vriendschap behouden?

► Waarom pesten kinderen zo vaak? 

► Waarom pesten kinderen mij vooral in de pauze? 

 

Je staat er niet alleen voor. Hier zijn wat antwoorden op vragen die jij misschien hebt over pesten en hoe je ermee om kunt gaan:

1. Als iemand steeds gemene dingen zegt en jou de schuld geeft, wat doe je dan? Nou, probeer eerst rustig te praten met die persoon en vertel hoe je je voelt. Als dat niet werkt, praat er dan over met een volwassene die je vertrouwt, zoals een leraar of ouder. Ze kunnen je helpen!

2. Wat als anderen jou of iemand anders in de klas pesten? Praat erover met je leraar of mentor. Ze kunnen ervoor zorgen dat iedereen zich fijn en veilig voelt in de klas. Niemand verdient het om gepest te worden!

3. Hoe kun je stoppen met pesten? Laten we samenwerken! Wees vriendelijk tegen iedereen, sta op voor anderen als je pesten ziet gebeuren en zoek hulp bij een volwassene als dat nodig is. Samen kunnen we pesten stoppen!

4. Wat als je zelf anderen plaagt en wilt stoppen? Het is cool dat je wilt veranderen! Denk eraan hoe jij je zou voelen als je geplaagd werd. Probeer vriendelijk te zijn en steun te geven aan anderen. Dat maakt de wereld een betere plek!

5. Wat als je iets vervelends hebt meegemaakt en het aan een volwassene wilt vertellen? Zoek iemand die je vertrouwt, zoals een ouder, leraar of mentor, en vertel hen wat er is gebeurd. Ze willen je graag helpen en naar je luisteren.

Onthoud: jij bent belangrijk en het is oké om hulp te vragen als je het nodig hebt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich veilig en gelukkig voelt!

 
 

 

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

► Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

► Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

► Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen