Adidas onderzoekt grensoverschrijdend gedrag Kanye West | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Adidas onderzoekt grensoverschrijdend gedrag Kanye West

Sportkledingmerk Adidas onderzoekt mogelijk grensoverschrijdend gedrag van rapper Kanye 'Ye' West. De aanleiding daarvoor is een anonieme brief die bij het Duitse bedrijf binnenkwam. West werkte met zijn merk Yeezy sinds 2015 samen met Adidas, maar die samenwerking werd vorige maand stopgezet vanwege antisemitische uitspraken van de Amerikaanse rapper.

Een woordvoerder van Adidas benadrukt dat het bedrijf niet vast kan stellen of de beschuldigingen in de anonieme brief waar zijn. "Wij nemen de aanklachten echter zeer serieus en hebben de beslissing genomen om onmiddellijk een onafhankelijk onderzoek naar de zaak te starten."

Het Amerikaanse magazine Rolling Stone sprak met tientallen oud-medewerkers van Yeezy en Adidas. Zij beschuldigen West ervan angst te hebben gezaaid. Hij zou medewerkers hebben gemanipuleerd, liet erotische beelden van zijn ex-vrouw Kim Kardashian zien en maakte zich schuldig aan pestgedrag. De leiding van Adidas zou hiervan op de hoogte zijn gebracht, maar 'kneep een oogje dicht' en 'schakelde het morele kompas uit', stellen de oud-medewerkers.

'Haatdragend en gevaarlijk'

De samenwerking tussen Adidas en Kanye West werd al beëindigd vanwege antisemitische uitspraken die Kanye West deed in verschillende interviews en tweets. "Adidas tolereert geen antisemitisme of enige andere vorm van haatspraak.

Ye's recente uitspraken en acties zijn onacceptabel, haatdragend en gevaarlijk", schreef het Duitse bedrijf, dat begin deze maand de winstprognose flink naar beneden bij moest stellen als gevolg van de stopzetting van de samenwerking.

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco