Carrière killers, terreur op het werk Boek Arie Stuij | Stop Pesten NU

084-0035994

Boek Carrière killers, terreur op het werk van Arie Stuij over Pesten op het Werk

“Mobbing” is pestgedrag. De zwaardere vorm daarvan is “terreur op het werk”.Mensen die uit zijn op jouw, in hun ogen, machtige stoel. Ze voeren nooit een open strijd en vakkennis ontbreekt. Maar ze zijn stekeblind van machtsbegeerte. Het is een strijd waarbij er veelal nooit één tegenspeler is, maar meerderen, daar kom je (te laat) achter. Systematisch laster verspreiden. Liegen en bedriegen op een smerige manier.  Maar als ze hun doel hebben bereikt en hun slachtoffers uit beeld zijn, blijken ze het zelf niet te kunnen en geven ze binnen een jaar de pijp aan Maarten. Maar de schade is al aangericht en de weggetreiterde functionarissen kunnen, door al die verspreide laster en tegenwerkingen, niet meer gerehabiliteerd terug. Het is te ver, het wantrouwen is onoverkomelijk geworden. Stuij beschrijft een eigen ervaring hierin. Een vakman, soms bikkelhard, maar het werd een oneerlijke strijd en zelfs hij gooide de handdoek, na meer dan een jaar (uiteindelijk ) zinloos vechten, in de ring.

Stuij was decennia lang Hoofd P&O bij meerdere (middel)grote concerns. Daarnaast landelijk cao-onderhandelaar, lid van meerdere branche-beleidscommissies en heeft daarna veel gedaan voor mensen die in de problemen zaten. Zowel op inhoudelijk arbeidsrechtelijk vlak, als op maatschappelijk/sociaal gebied.

Kort nadat de eerste druk van dit boek op de markt kwam, werd ik al snel gebeld door de redactie van NCRV. Het boek had volgens hen indruk gemaakt en ze nodigden me uit voor een radioprogramma, waarbij Frank du Mosch me zou interviewen over het onderwerp en dit waar gebeurde horrorverhaal. 

“Het liefst nog tijdens de eerstvolgende uitzending”, was hun wens. “Dan moet het indruk hebben gemaakt !”, dacht ik.

Nog diezelfde week zat ik op zaterdag “live” bij Frank du Mosch in de uitzending van het radioprogramma Cappuccino. 

     

ISBN-nr: 978-94-6389-381-7

Verkrijgbaar bij de boekhandel of te bestellen op de website van uitgeverij boekscout: www.boekscout.nl

 

Bedankt voor het toesturen van de informatie over jou boek Arie Stuij!

Doelgroep: 
Professionals
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):